Vergi Uzmanı Ozan Bingöl: “Her kalemde zamlara hazır olmak gerek”

Geçtiğimiz günlerde vergilere gelen zamlar, değerlendirme konusu olmaya devam ediyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek,...

Geçtiğimiz günlerde vergilere gelen zamlar, değerlendirme konusu olmaya devam ediyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya platformu Twitter üzerinden yaptığı paylaşımlarda, vergilerdeki artışların cari açıkla mücadele etmek için yapıldığını söylemiş, öte yandan ücretlere ve zamlara enflasyonun üzerinde zam yapıldığını ekleyerek refahın arttırıldığını iddia etmişti.

Mehmet Şimşek'in verdiği açıklamalarda TÜİK'in enflasyon oranlarını dikkate alması eleştiri konusu olmuştu. Muhalefet, vergilerdeki artışla bütçe açığının oluşmasında dövizin artmasına neden olan politikaların ve seçim öncesi yapılan harcamaların yükünün, vatandaşın üzerine devrildiğini düşünüyor.

Vergi uzmanı Ozan Bingöl, vergilerdeki artışla ilgili Twitter üzerinden değerlendirmelerde bulundu. Bingöl, bütçe açığındaki artışın olağanüstü olduğunu, vergilendirmede 'sinekten yağ çıkarma aşamasına gelindiğini' söyledi.

Bingöl, 'Bütçedeki açık o kadar büyük ki; vergilemede kümesteki kazları yolma aşamasından sinekten yağ çıkarma aşamasına geçildi! Yurtdışı çıkış harcından, gümrük sunum ücretine, poşet vergisinden, akaryakıt ÖTV'sine, bandrol ücretinden, paylara kadar her kalemde zamlara hazır olmak gerek.' diyerek yeni zamların kapıda olduğuna işaret etti.

Bütçedeki açık o kadar büyük ki; vergilemede kümesteki kazları yolma aşamasından sinekten yağ çıkarma aşamasına geçildi!
Yurtdışı çıkış harcından, gümrük sunum ücretine, poşet vergisinden, akaryakıt ÖTV'sine, bandrol ücretinden, paylara kadar her kalemde zamlara hazır olmak gerek

— Ozan Bingöl (@ozanbingoll) July 9, 2023

haber merkezi

Bakmadan Geçme