Vecdet Öz’ün açıklamasının ardından, Kılıçdaroğlu’yla ilk buluşma

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz...

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz ile bir araya gelmek üzere programını yaptı.

Görüşme 22 Mayıs tarihinde Adalet Partisi merkezinde saat 15.00'te başlayacak.

Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet ÖZ, daha önce yaptığı açıklamada, Ata İttifakı'nın sona erdiğini duyurmuştu. Halk TV'ye yaptığı açıklamada, seçimlerde Kemal Kılıçdaroğlu'nu Cumhurbaşkanı adayı olarak destekleyeceklerini belirtmişti.

Öz, şunları dile getirmişti: 'Seçime katıldık ve sonuçlar açıklandı. Milli irade bize yüzde 5 oy verdi. Seçim süreci devam ediyor. Bir karar vermek zorundaydık. Milli iradeye baskı yapamayız. Bizim düşüncemiz budur diyebiliriz. ATA İttifakı'nın oluşmasının sebebi muhalefettir. Önceliğimiz iktidarın değişmesidir. Dolayısıyla, tercihimiz Kemal Kılıçdaroğlu'na destek vermek oldu. Bu kararı kendisine ilettik. Bu demokratik bir haktır. Seçmenlerimize kararımızı iletiyoruz.'

Bu yeni gelişmeyle birlikte, Kemal Kılıçdaroğlu, Adalet Partisi lideri Vecdet Öz ile yapacakları görüşmede Millet İttifakı'nın güçlendirilmesi ve seçim stratejileri konusunda görüş alışverişinde bulunacak.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme