Vatandaşlar klima bulamıyordu Şimdi de montajcı yok!

Geçtiğimiz haftalarda El Nino sıcaklarının başlamasıyla dünyada ölçülmüş sıcaklık rekorları üst üste kırılmıştı. Türkiye de insan...

Geçtiğimiz haftalarda El Nino sıcaklarının başlamasıyla dünyada ölçülmüş sıcaklık rekorları üst üste kırılmıştı. Türkiye de insan kaynaklı küresel ısınmadan payını alan ülkeler arasında bulunuyor. Klima satışları patlarken muhtelif bölgelerde farklı nedenlerle klima kıtlığı baş göstermiş, Türkiye tarihindeki elektrik kullanım rekoru da peş peşe kırılmıştı.

Patronlar Dünyası'ndan Eda Aktürk'ün haberine göre müşterilerin arasında klimaya ulaşabilenler, taktırmakta sorun yaşıyor. Klima servislerinin müşterilere söylediğine göre klima satışlarındaki patlamalar, montajcıların müşterilere yetişememesine neden oluyor. İstanbul Kadıköy'de bulunan klima servisçilerinden biri, yalnızca Kadıköy'de günde 250 eve klima takıldığını söyledi. Servisçi klimaya ulaşabilenlere randevuların günler sonrasına verilebildiğini, çünkü eleman sayısının yetersiz olduğunu, klima takacak işçi bulamadıklarını belirtti.

Habere göre bir online alışveriş sitesinde klima satışları Temmuz ayında Haziran'a göre %100, bir önceki yılın aynı ayına göre ise %125 artış göstermiş vaziyette. Sitede en çok klima alınan şehirler arasında 3 büyük şehrin yanı sıra Antalya, Muğla ve Bursa var. Vantilatör satışlarında ise önceki seneye kıyasla %320'lik artış yaşanmış durumda. Portatif hava soğutucu satışlarındaki artış ise %150'yi buldu.

Haber merkezi

Bakmadan Geçme