“Vatandaş para kazanırsa esnaf da para kazanır”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz gün gerçekleşen kabine toplantısının ardından kamuoyuna çok sayıda konuda açıklama yaptı....

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz gün gerçekleşen kabine toplantısının ardından kamuoyuna çok sayıda konuda açıklama yaptı. Bu kapsamda Erdoğan, 'Toplam sayısı 1 milyon 239 bin 438 kişiyi bulan bu kesime üç ay süreyle ayda 1000 lira destek ödemesi yapacağız. Hibe şeklinde vereceğimiz doğrudan esnaf destek ödemesinden taksi, dolmuş ve servis işletmecisi, pazarcı, terzi, oto tamircisi, lokantacı, pastaneci, kadın ve erkek kuaförü, pansiyon, yurt, kreş, düğün salonu işletmecisi gibi kesimler faydalanacaktır. Böylece ayda yaklaşık 1 milyar 240 milyon liradan toplam 3 milyar 718 milyon liralık desteği esnafımızın hizmetine sunmuş oluyoruz' diye konuştu.

Ödemiş'te Mezarbaşı Taksi'de şoförlük yapan Mustafa Balçova, 'Cumhurbaşkanımızın bize vermiş olduğu bin lira destek, ancak bizim bir haftalık giderimizi karşılar. Bu bin liralık destek, bizim için az bir para. İşlerimizin iyi gittiğini söyleyemem. Her taksicinin günlük bir gideri var. Bu araçların bakımı var, servisi var. Müşterilerimiz için araçlarımızı düzenli olarak dezenfekte ediyoruz. Dolayısıyla giderlerimiz çok. Bu bize verilecek olan bin lira, dediğim gibi ancak taksicinin bir haftalık giderlerini karşılar. Daha fazla bir ücret verseydi daha iyi olurdu' dedi.

'Ben isterim ki herkesin yüzü gülsün'

Balçova, 'Ekonomimiz kötü durumda. Vatandaşımızın tamamına yapılacak ekonomik desteğin herkese katkısı olur. Vatandaşın cebinde olmayan parayı biz nasıl alacağız? Alamayız. Vatandaş para kazanırsa esnaf da para kazanır. Vatandaşımızda para yok, emeklinin aldığı maaş ortada, asgari ücretlinin geçimi ortada. Şu an Türkiye'deki en büyük sorun, ekonominin kötü gidişatı. Pandemi herkesi etkilemiş durumda, sağlık çalışanlarının yaptığı fedakarlıklar da yadsınamaz ancak daha iyi bir ekonomik paket sunulsaydı daha iyi olurdu. İş içi giderlerimiz dışında temel ihtiyaçlarımız ve bakmakla yükümlü olduğumuz ailemizin giderlerini de söylesek işin içinden çıkamayız. Ben isterim ki herkesin yüzü gülsün. Şu pandemi sürecinde bize biraz daha fazla destek olursa her şey daha da güzel olur' şeklinde konuştu.

Ece Köseoğlu

Bakmadan Geçme