VALİ TOPRAK’TAN ÖDEMİŞ’TE ZİYARET MARATONU

 &ldquoÖDEMİŞ ÖZEL VE ÖRNEK BİR İLÇE&rdquo BAŞAR UÇAR-İzmir Valisi Mustafa Toprak, 30 ilçenin Kaymakamıyla birlikte gerçekleştirdiği...

 'ÖDEMİŞ ÖZEL VE ÖRNEK BİR İLÇE'

BAŞAR UÇAR-İzmir Valisi Mustafa Toprak, 30 ilçenin Kaymakamıyla birlikte gerçekleştirdiği istişare toplantısının ardından ilçede farklı bölgelere ziyaretler gerçekleştirdi.

Birgi'nin UNESCO Dünya Kültür Mirası adaylığından, ilçedeki süs bitkileri üretimine dek farklı konularda açıklamalar yapan Vali Toprak, Ödemiş´in tüm kazanımlarıyla özel ve örnek bir ilçe olduğunu söyledi.

Beraberinde İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, İl Jandarma Komutanı İbrahim Aydın ve İzmir´in 30 ilçesinin kaymakamları ile Ödemiş´e gelen İzmir Valisi Mustafa Toprak, Gölcük Yaylası'nda aylık toplantıda 2014 yılını değerlendirdi.

'BURAM BURAM EGE KOKUYOR'

İl genelindeki çalışmaları değerlendirmek ve bilgi alışverişinde bulunmak amacıyla her ay ilçe kaymakamlarının katılımlarıyla toplantı düzenleyen İzmir Valisi Mustafa Toprak, Aralık ayı toplantısını Ödemiş Gölcük´te gerçekleştirdi.

Vali Toprak yaptığı değerlendirmede koyu yeşil çam ormanları arasında gizlenen Gölcük, eşsiz manzarasıyla insanı büyüleyen Bozdağ, tarihi dokusunu bozmadan günümüze taşımış olan Birgi, rengarenk süs bitkileri, özgün mimari yapıları ve ilmek ilmek işlenen el sanatlarıyla buram buram Ege kokan Ödemiş´te bulunmaktan oldukça mutlu olduklarını dile getirdi.  

ÇAKIRAĞA KONAĞI İÇİN RESTORASYON VURGUSU

Toplantı sonrası tarihi Birgi beldesini ziyaret eden Vali Toprak ve beraberindekiler, İmam Birgivi'nin kabrini ziyaret edip, Ulu Camii'de incelemeler yaptı. Çakırağa Konağı'nda da incelemeler yapan Toprak, izlenimlerini sosyal medya üzerinden paylaşarak Birgi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Toprak, 'UNESCO Dünya Kültür Miras Listesine Bergama girdi. 2015´te Selçuk-Efes ve çevresi, sonrasında Birgi ve diğerleri Bakanlığımızla takip ediyoruz' ifadelerini kullanırken, Çakırağa Konağı için de 'Birgi Çakırağa Konağı'nı mutlaka görmelisiniz. Restorasyonunu gerçekleştireceğiz' dedi.

ÖYKAM İÇİN 'MUHTEŞEM' DEDİ

Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem´in ev sahipliğinde Ödemiş Belediyesi Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi´ni (ÖYKAM) ziyaret eden Vali Toprak ve beraberindeki heyet, müzeyi hayranlıkla inceledi.

Ödemiş Belediyesi Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi´nin örnek bir ilçe olan Ödemiş´in önemli ve anlamlı bir değeri olduğunu ifade eden Vali Toprak, izlenimlerini şu şekilde dile getirdi: ´ÖYKAM çok önemli ve anlamlı bir değer. Müzenin ilk katındaki tarihi berber odası, tütün odası, saat odası başta olmak üzere Şükrü Saraçoğlu odası, Dr. Mustafa Bengisu odası, Efeler odası, Ödemiş Belediyesi odası, Yıldız Oteli odası, Milli Mücadele Sergisi gibi özenle hazırlanmış oda ve sergileri gezme imkanı buldum. Ödemiş´i gösteren, tanıtan, anlamlandıran, akla ve hayale gelebilecek her tür güzellik burada var. Kent kimliği kolaylıkla oluşabilen bir kimlik değildir. Ödemiş, kadim medeniyetimizin mirasını bünyesinde barındıran köklü bir kent. Ödemiş´in köklü kent birikimini yansıtan değerler bu güzel mekanda ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum´

Ödemiş Belediyesi Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi´nde kentin ve bölgenin tarihsel, kültürel mirasının yansıtıldığını söyleyen Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem ise, herkesin kendisinden bir parça görebileceği bu güzel mekanın, bölgede ziyaret edilmesi gereken önemli yerlerden biri olduğunu söyledi. Badem, İzmir Valisi Mustafa Toprak, İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, İl Jandarma Komutanı İbrahim Aydın ve kaymakamları Ödemiş´te ağırlamaktan da büyük mutluluk duyduklarını sözlerine ekledi. 

 

'İZMİR SÜS BİTKİLERİ SEKTÖRÜNDE MARKA OLACAK'

Beraberindeki heyetle birlikte Talya Fidancılık'ı da ziyaret eden Vali Toprak, Türkiye'nin süs bitkileri üretim merkezi Ödemiş'te botanik park alanı oluşturmayı hedeflediklerini açıkladı.

Talya Fidancılık işletme sahibi Aydın Dinçaslan ile birlikte üretim alanlarını inceleyen Vali Toprak, 'Ödemiş´te Süs bitkileri fide üretim merkezi ile dış mekan bitki-ağaç türlerinin yer alacağı botanik park alanı oluşturmak hedefimizdir. Ödemiş ve çevresi Türkiye´nin ve dünyanın iç-dış mekan süs bitkileri ve kesme çiçek merkezi olabilecek iklim, toprak ve heyecana sahiptir. İzmir endemik bitki türleri konusunda da çok zengin. Bize düşen görev süs bitkileri sektörünü destekleyerek İzmir'i marka yapmak olacaktır' şeklinde değerlendirmeler yaptı.

 

Bakmadan Geçme