Burdur'da Vali Türker Öksüz başkanlığında “Kent Güvenlik Danışma Kurulu” toplantısı gerçekleştirildi.

İlin umumi güvenliğine bağlı yürütülecek hizmetlerde topluluğun katılımını sağlamak, güvenliğe bağlı karşılaşılan sorunları yerli kurda belirleme...

İlin umumi güvenliğine bağlı yürütülecek hizmetlerde topluluğun katılımını sağlamak, güvenliğe bağlı karşılaşılan sorunları yerli kurda belirleme kılmak ve yetiştirmek neredeyse açılan 'Toplum Destekli Polislik Kent Güvenlik Danışma Kurulu'nun' 2023 yılı ikinci düzgülü toplantısı Burdur İl Emniyet Müdürlüğü Konferans Salonunda gerçekleştirildi..

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın söylenmesi ile başlamış bulunan toplantı, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Mustafa Oğuz Kaya kabilinden meydana getirilen etraflıca sunumun arkası sıra umumi değerlendirme, düşünüm ve önerilerin sunulmasıyla sona erdi.

Toplantının sonuç bölümünde İl Emniyet Müdürü umut Bitirik ve Vali Türker Öksüz mülakat yaptılar.

Vali Öksüz konuşmasında; Burdur'da çalışan bir güvenlik hizmeti sunulması düşüncesince Emniyet ve Jandarma birimlerinin koyu bir emek vermek yürüttüklerini belirterek, maşer yerine ölçülü güvenlik hizmetlerine dayanak vermenin aşırı ehemmiyetli bulunduğunu vurguladı.

Önemli gezim noktalarının çat noktası konumunda bulunan Burdur'da Antalya ve Fethiye kere güzergahında yaşanmış bulunan gidiş geliş yoğunluğuna nazarıitibar çekici Vali Öksüz, gidiş geliş kurallarına inkıyat dair şuurlu olunması icap ettiğini tabir etti. Okul çevrelerinin güvenliği, narkotik ve hanıma alın hızlı mücadelede bakir müsamaha anlayışıyla ölçülü çalışmalar, KADES – UYUMA Uygulamaları, kullanılmayan binalar, ketenpere ve siber suçlarla uğraş çerçevesinde ölçülü çalışmalara yer veren Vali Öksüz, ölçülü tamamı çalışmalarda bekr güvenlik güçleri değil topluluğu meydana getiren rastgele bir bireye, ilişik kurumlara ve taharri memuru polis maşer kuruluşlarına ehemmiyetli sorumluluklar düştüğünü söyledi.

Bu çerçevede tamamı paydaşlar yerine eşgüdüm ve eş güdüm içinde çalışmaya bitmeme edilmesi emirini sağlayan Vali Öksüz, hayat kenti yerine anılan Burdur'un güvenliğini şimdi güzel noktalara giymek istediklerini vurgulayarak, katılımları ve katkıları zımnında hazuruna teşekkürname etti.

Toplantıya özellikle Vali Öksüz iktisap kılmak üzere, İl Emniyet Müdürü umut Bitirik, İl Jandarma Komutan V. J. Alb. Engin Hatipoğlu, ilişik büyüklenme müdürleri, taharri memuru polis topluluğu kuruluşu temsilcileri ve muhtarlar katıldı.

 

Kaynak: IHA

Bakmadan Geçme