Vahşet! Ayvalık’taki gizemli cinayet hakkında kan donduran bilgilere ulaşıldı

Gizemli bir şekilde ortadan kaybolan ve askere gitme hazırlıklarında bulunan 20 yaşındaki Mert Merey’in cansız bedeni,...

Gizemli bir şekilde ortadan kaybolan ve askere gitme hazırlıklarında bulunan 20 yaşındaki Mert Merey'in cansız bedeni, Balıkesir'in Ayvalık ilçesine bağlı Sarımsaklı beldesinde bir otelde bulunmuştu. Bölgede sahile yakın bir işletmede garson olduğu öğrenilen gencin katil zanlısı 23 yaşındaki Çağrı Furkan Çuhadar yakalanmıştı. Çuhadar'ın ailesinin Ankara'ya bağlı Polatlı ilçesindeki oto yıkamacıyı kapamalarının ardından bölgeye geldiği, Küçükköy'deki bir hemşehrilerine ait otelin restoranını işlettiği öğrenilmişti.

Dost olmuşlardı

Ortaya çıkan bilgilere göre Çuhadar ve Merey'in kısa sürede yakın arkadaş oldukları belirtildi. İddialara göre sıkı dostlukları, ticari anlaşmazlıklar nedeniyle sonlanmıştı.

Öldüreceği otele çağırdı

Öğrenilen bilgilerin arasında Çuhadar'ın, Merey'i 3 Eylül akşamı öldüreceği otele çağırması da bulunuyor. Zanlıdan gelen telefon üzerine motosikleti ile otele giden Marey, otelin mutfak kısmında Çuhadar ile tartışmış, tartışmaya otel çalışanı Cemal Çakı ve aile yakınları da katılmıştı.

Öldürülmeden önce darp edildi, ardından vuruldu

İddialara göre Merey, silahla öldürülmeden önce otelde darp edilerek bayıldı. Bilincinin kapanmasının ardından bir otel odasına götürülen Merey, ayılmak üzereyken sırtına sıkılan kurşunla infaz edildi.

Bölgeye Jandarma geldi

Silah sesini duyan otel müşterilerinin durumu 112 Acil Servisi'ne bildirmeleri üzerine Jandarma ekipleri olay yerine geldi. Otelde Jandarma ekiplerine, Çuhadar'ın kız arkadaşı olduğu düşünülen kişi tarafından silah sesinin otelden değil, sahilden geldiği söylendi. Jandarma ekiplerinin sahile yönelmesi ile Çuhadar ve olaya karışan diğer şahıslar, odadaki delilleri temizlemeye girişti. Talihsiz gencin cesedi, koku yaymaması için klimalı bir odaya götürülürken zemine sıçrayan kanlar ise havlularla silindi. Delillerin yok edildiği dakikalarda kameraların kapatılmış olduğu da iddialar arasında.

Ankara'ya kaçtılar

Şüpheliler Çuhadar ve çakı, olayın ardından otelden ayrılarak Ankara'ya döndü. İşin aslı, Merey'den 3 gündür haber alamayan ailesinin durumu yeniden Jandarma'ya bildirmesiyle öğrenildi. Merey'in kaybolduğu olası yerlerin araştırılması sırasında Jandarma, MOBESE kayıtları doğrultusunda incelemelerinin ağırlığını Sarımsaklı'ya verdi. Vilayetler Birliği'nde bulunan kameraların incelenmesi ile talihsiz gencin infaz edildiği oteli saptayan Jandarma, olay yerine düzenlediği baskınla odaların tamamını aradı. Kilitli odanın kapısını kırarak içeriye giren ekipler, Merey'in naaşını kanlar içinde yerde yatarken gördü. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, Merey'in hayatını kaybettiğini tespit ederken 6 otel çalışanı gözaltına alındı.

Katil Ankara'da bulundu

Ekipler, katil Çuhadar'ın Ankara'daki Polatlı ilçesinde bulunan Kurtuluş Mahallesi'ndeki evde saklandığını belirledi. Yapılan baskınla gözaltına alınan Çuhadar, Çakı ile beraber Ayvalık'a getirilirken soruşturmalar da devam ediyor.

Haber merkezi

Bakmadan Geçme