Uyarmıştık…

Biliyorsunuz bilgisayar ortamı, geçmiş konusunda iyi bir belleğe sahip. Örneğin Facebook, sadece yaş günlerini hatırlatmıyor. Küçük...

Biliyorsunuz bilgisayar ortamı, geçmiş konusunda iyi bir belleğe sahip. Örneğin Facebook, sadece yaş günlerini hatırlatmıyor.

Küçük Menderes Gazetesi'nde Başar Uçar imzası ile Eylül 2014'te yayımlanan 'Eğitimcilerden 1 günlük iş bırakma' başlıklı bir haberi hatırlattı bana Facebook. Aynen paylaşma ihtiyacı hissettim: 'Eğitim sendikalarının yurt çapında gerçekleştirdiği 1 günlük iş bırakma eylemi, Ödemiş'ten de destek buldu. Sabah saatlerinde Salı Pazarı'nda bir araya gelen Eğitim Sen üyeleri, Saraçoğlu Caddesi boyunca esnafa grevin nedenleri ile ilgili 'velilere açık mektup' başlıklı broşür dağıtıp Milli Eğitim Müdürlüğü önüne kadar yürüdüler.

Yürüyüş boyunca zaman zaman atılan çeşitli sloganlarda, eğitim ve sağlığın parasız kamu hizmeti olması gerektiğini belirten Eğitim Sen üyeleri, güzergah üzerindeki vatandaşlara da grevin amacını anlatan broşür dağıttılar.

Milli Eğitim müdürlüğü önünde okunan basın bildirisinde, son dönemde yaşanan sıkıntıların giderek arttığı iddia edilerek, TEOG sınavı sonrasında ortaya çıkan olumsuzluklar, müdür atamalarına bağlı olarak yapılan kadrolaşma iddiaları, özel okullara verilen teşvik ve türban konusu ile ilgili açıklamalar yapıldı.

Eğitim Sen Ödemiş İlçe Temsilcisi Selim Şahan'ın okuduğu basın bildirisinde şu ifadelere yer verildi:

'Bilimsel, demokratik, laik ve parasız eğitim hakkı için, kadrolu çalışma, güvenceli gelecek için, hükümetlerin emir eri değil, emeğimizin tek sahibi olduğumuzu göstermek için işimiz, eşimiz ve evimiz dikkate alınmaksızın yapılan zorunlu rotasyondan vazgeçilmesi için, haklarını arayan eğitimcilere uygulanan baskılara, sürgünlere, soruşturmalara dur demek için, özgür bilim ve nitelikli üniversite için, özel okul teşviki ve zorunlu imam hatip dayatmasından vazgeçilmesi için, eğitim yöneticilerinin gerçek demokratik seçimlerle belirlenmesi için, çocuklarımızın geleceklerinin karartılmasına, emeğimizin yok sayılmasına karşı bugün memleketin dört bir yanında GREV`deyiz!

MEB, yıllardır yaptığı değişikliklerle eğitim sistemini yap-boz tahtasına çevirmiş, öğrenci ve velilerin kafasını karıştırmak dışında eğitimde somut ve çözüme dayalı politikalar geliştirememiştir. Demokratik, bilimsel, laik olmayan, öğrencileri yarış atı gibi sınavdan sınava koşturan bir eğitim sisteminin ne kadar başarılı olacağı açıktır. Bu gidiş, uzun vadede ülkemizin yararına değildir.

Biz diyoruz ki okul öncesi eğitimden başlayarak eğitim yatırımlarına, ders kitaplarının hazırlanmasından eğitim yöneticilerinin belirlenmesine; sınıf mevcutlarından eğitimin laik, bilimsel, demokratik ve kamusal yönünün geliştirilmesine özen gösterilmeli, bunları planlayanlar demokrasinin temel ilkelerini benimsemiş alanlarında uzman kişiler olmalıdır.

Derslik, okul, öğretmen açıklarından eğitimin genel bütçe içindeki payına kadar, eğitimin hemen her alanında köklü bir değişime gereksinim vardır.

Eğitim Sen olarak, 2014-2015 eğitim öğretim yılı başında, siyasi iktidara ve Milli Eğitim Bakanlığı`na çağrımız tüm toplumun ve öğrencilerin geleceğini doğrudan olumsuz etkileyecek dayatmalara, politika ve uygulamalara derhal son verilmeli, eğitim sistemi üzerinden toplumda yeni kutuplaşmalar yaratılmasının önüne geçilmelidir.

Bunun için öncelikle öğrencinin kendi ilgi ve yetenekleri doğrultusunda, hangi alanda okuyacağına kendisinin karar vereceği bir eğitim sistemi oluşturulmalıdır.'

Haberin biraz kısaltılmış hali bu…

Ne bileyim, bizi duyan var mı ki?

Bakmadan Geçme