“Üstümüze düşen her şeyi yapmaya hazırız”

Ödemiş Kırsal Turizm Forumu, dopdolu bir programla Ödemiş'te gerçekleştirildi. Ödemiş Belediyesi, Ödemiş Kent Konseyi ile Kırsal...

Ödemiş Kırsal Turizm Forumu, dopdolu bir programla Ödemiş'te gerçekleştirildi. Ödemiş Belediyesi, Ödemiş Kent Konseyi ile Kırsal Turizm Derneği'nin iş birliğinde düzenlenen forum, Ödemiş Belediyesi Kültür Merkezi'nde yapıldı. Foruma Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, eşi Selma Eriş, Köy-Koop Başkanı Neptün Soyer, Ödemiş İlçe Tarım Müdürü İbrahim Altıntaş, Ödemiş Belediyesi Başkan Yardımcısı Feridun Azeroğlu, Ödemiş Kent Konseyi Başkanı Mehmet Taşlı, Koza-Der Başkanı Selahattin Bağlı ile çok sayıda mahalle muhtarı ve üretici de katıldı.

Saat 13.15 ile 13.30'da yapılan kayıtların ardından forum, Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş'in konuşması ile başladı. Eriş'in konuşmasının ardından konuşan Neptün Soyer, şunları söyledi: 'Biliyoruz ki Ödemiş'te hiçbir şey yapılmamış değil. Dolayısıyla Ödemiş ne yapacağını, nasıl yol alacağını biliyor. Kırın tanımını yapmakta sanırım dünya biraz zorlanıyor. Ödemiş, tarımın en başında uyanmış ve tarıma adım atarak örgütlenmiş bir yer. Bu noktada Köy-Koop olarak üstümüze düşen her şeyi yapmaya hazırız.'

Model önerileri ve tanıtım

Soyer'in konuşmasının akabinde Ege Üniversitesi'nden Prof. Dr. Füsun Baykal, kırsal coğrafyada kırsal turizmin gücü ve önemini katılımcılara aktardı. Kırsal Turizm Derneği Başkanı Nedim Zurnacı, sürdürülebilir kırsal turizmin ilçe düzeyinde planlanması, geliştirilmesi ve yönetilmesi konusunda model önerileri sundu. Zurnacı'nın önerilerinden sonra Kırsal Turizm Birgi Gönüllüsü Yaşar Günaydın, turizm destinasyon planının hazırlanması ve tanıtılması hususunda aktarım yaptı. Dokuz Eylül Üniversitesi Araştırma Görevlisi Esra Kut Görgün ise Kırsalda Atölyeler isimli sunumunu gerçekleştirdi.

Tartışmanın sonucu değerlendirildi

Kurumsal Çerçeve isimli birinci oturum, bahsedilen konuşmaların bitmesinin hemen ardından sona erdi. Saat 15.15'te başlayan ikinci oturumda ise forum gerçekleştirildi. 'Ödemiş'te kırsal turizm için neler yapabiliriz?' sorusu; kamu, yerel yönetim, özel sektör, sivil toplum kuruluşları ve yerel halkla tartışıldı. Ardından değerlendirilme etabına geçildi.

Ege Üniversitesi'nden Prof. Dr. Füsun Baykal, Kırsal Turizm Derneği Başkanı Nedim Zurnacı, Kırsal Turizm Birgi Gönüllüsü Yaşar Günaydın ile Dokuz Eylül Üniversitesi Araştırma Görevlisi Esra Kut Görgün, varılan sonuçla alakalı değerlendirmelerde bulundu. Yaklaşık üç buçuk saat süren Ödemiş Kırsal Turizm Forumu'na katılımın ise ücretsiz gerçekleştiği belirtildi.

Ece Köseoğlu

 

Bakmadan Geçme