Uşaklılardan algı operasyonu

Bölgesel Amatör Lig 8.Grup'ta çıkan olaylar nedeniyle yarıda kalan Utaş Uşakspor-Ödemişspor maçı ile ilgili karar zamanı...

Bölgesel Amatör Lig 8.Grup'ta çıkan olaylar nedeniyle yarıda kalan Utaş Uşakspor-Ödemişspor maçı ile ilgili karar zamanı yaklaşırken Utaş Uşakspor camiası, kararı etkilemek için çirkin manipülasyonlarda bulunuyor.

 

Maç gününden bu yana görüntüleri kendi işlerine geldiği gibi kesip yayınlayan Utaş Uşakspor camiası, bu görüntüleri önce devletin kanalı TRT Spor'a göndererek kamuoyu oluşturmaya çalıştılar. Bununla yetinmeyen Utaş Uşaksporlular, son olarak Beyaz TV'de yayınlanan Beyaz Futbol programına da bu yarım görüntüleri ve yanlış bilgileri naklederek bugün verilecek sözlü savunmalar öncesinde federasyon yetkililerini baskı altına almak için çabaladılar.

 

Beyaz Futbol programının sunucusu Ertem Şener, konuyu açmadan önce sağduyulu bir şekilde bunların Uşaklıların iddiaları olduğunu ve kesinlik içermediği ifade etti. Ancak Utaş Uşaksporluların verdikleri bilgiler, Şener'i ve yorumcuları olduğu gibi tüm Türkiye'yi yanıltmaya yönelikti.

 

Utaş Uşaksporlular tarafından iletilen bilgilerde Ödemişspor'un kaptanı Serdar Öztan'ın önce gol sevinci esnasında Ömercan Aslan'a saldırdığı, daha sonra da yaklaşık on dakika sonra nedensiz yere tekrar saldırdığı ileri sürülürken Serdar'ın durup dururken neden böyle bir şey yaptığı ve gol sevinci esnasında neler yaşanmış olabileceği sorgulanmadı.

 

Programa verilen en önemli yanlış bilgi ise maç hakkında hükmen 3-0 Utaş Uşakspor mağlubiyeti kararı çıktığı idi. Federasyon henüz sözlü savunmaları almadan ve dolayısıyla maç hakkında karar vermeden böyle bir algı operasyonu yapılarak çıkacak kararı etkileme çalışmaları Ödemişspor camiasından büyük tepki gördü.

 

Utaş Uşaksporluların olayın görüntülerinin tamamını vermeyip darp edilen Ödemişsporlu futbolculardan bahsetmemeleri ve sahaya giren yönetici ile akredite olmayan futbolcuyu es geçmeleri art niyetlerini gösteren bir başka detay oldu.

 

Haber: Tunca CİVA

Bakmadan Geçme