Urla’daki Zeytinalanı Plajı suyu, hijyen standartlarına uymuyor

Urla’daki Zeytinalanı Plajı’ndan 1 Ağustos’ta alınan numune üzerinde, İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Laboratuvarı’nda araştırma yapıldı....

Urla'daki Zeytinalanı Plajı'ndan 1 Ağustos'ta alınan numune üzerinde, İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Laboratuvarı'nda araştırma yapıldı.

Yapılan araştırmalar sonucu plaj civarındaki denizin, hijyen standartlarının dışında bulunduğu ve halk sağlığını tehdit ettiği ortaya çıktı. Mevzuat limit sınırlarını aşan denizin kirlilik nedenlerinin araştırılması için Urla Kaymakamı Murtaza Dayanç, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ve Urla Belediyesi'ne yazı yazdı. 7 Ağustos tarihinde gönderdiği yazıda Dayanç, denizi kirleten etkenlerin araştırılmasını talep etti.

Yazdığı metinde Dayanç 'İlçemiz Zeytinalanı Merkez Plajından 01.08.2023 tarihinde alınan deniz suyu numunesinin ilimiz halk sağlığı laboratuvarında 04/08/2023 tarihinde 01.08.2023-5612-2/2083675166 protokol ve 229492 CSBYS no ile analizi yapılarak sonucunun numune mevzuat limit sınırını geçtiği raporla tespit edilmiştir.

Numunenin alındığı plaj ve çevresinde deniz suyu kirliliğine neden olan hususları araştırılması kirlilik nedenin bulunması ve engellenmesi halk sağlığı acısında büyük önem arz etmektedir. Gereğinin yapılarak kaymakamlığımıza (ilçe sağlık müdürlüğüne ) bilgi verilmesini arz ve rica ederim.' dedi.

Haber merkezi

Bakmadan Geçme