Urla'da restoranlar diken üstünde, Michelin yıldızı İzmir’e uğrayabilir

Michelin yıldızı dünya üzerinde yeme içme hakkında tercihlere yön veriyor. Kaliteli yemek ve kaliteli hizmet arayışı...

Michelin yıldızı dünya üzerinde yeme içme hakkında tercihlere yön veriyor. Kaliteli yemek ve kaliteli hizmet arayışı ile yıldızlı restoranların kapısını aşındıran çok sayıda müşterinin yanı sıra, michelin yıldızı yüksek kalite standartlarını da belirliyor. 1900'lü yılların başında sayısı 3000'i geçmeyen Fransız otomobil sahipleri için bir lastik imalatçısı frima tarafında kurulan bu rehber sistemde 100 yıl sonra milyonlarca insan için lezzet avcılığı sürdürülüyor.

 

İzmir'de özel,kle Çeşme ve Urla bölgelerinde çalışmalarını yoğunlaştırdıkları düşünülen  Michelin lezzet ajanlarının kimliği sır gibi saklanırken, yıldıza talip restoranlar hizmet standartlarını en üst seviyede tutmaya özen gösteriyor. Çok aşamalı değerlendirme sisteminin getirisi olacak olan yıldızların ise hak edilip edilemeyeceği merak konusu.

Restoranlara verilen tek yıldız; kendi kategorisinde çok iyi bir restoran anlamına geliyor. İki yıldız, mükemmel yemek, yoldan çıkmaya değer; üç yıldız ise mükemmel bir mutfak, özel bir yolculuğa değer anlamı taşıyor. Michelin müfettişleri restoranları bir ajan gibi gezip yıldız veriyor. Hatta bu müfettişler yaptıkları işi eşlerinden ve ailelerinden bile saklıyor.

Michelin ajanlarının çalışmaları hakkında görüş bildiren Turizm Restoran Yatırımcıları ve Gastronomi Derneği (TÜRYİD) Başkanı Kaya Demirer; Bodrum, Antalya, Urla ve Çeşme'yi işaret ederek, 'Bu yaz sonu itibariyle bahsettiğim bölgelerde 7-8 adet Michelin yıldızlı restoran görürsek şaşırmayız. Bir veya iki noktada ise iki yıldız gelirse sürpriz olmaz' sözlerini kullandı. İstanbul'un Michelin listesine 53 restoran ile girdiğini hatırlattı.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme