'Üretim engel tanımaz” projesinin 2. aşaması tamamlandı

EÜ Ödemiş MYO Tohumculuk Teknolojisi 2. sınıf öğrencileri ve Ödemiş Zihinsel ve Bedensel Engelsiz Yarınlar Derneği...

EÜ Ödemiş MYO Tohumculuk Teknolojisi 2. sınıf öğrencileri ve Ödemiş Zihinsel ve Bedensel Engelsiz Yarınlar Derneği ile birlikte gerçekleştirilen 'Üretim Engel Tanımaz' adlı projenin ikinci aşaması tamamlandı.

Öğr. Gör. Hakan Yıldız, Doç. Dr. Özlem Alan ve Dr. Öğr. Üyesi Bülent Budak, yönetimindeki projede, program öğrencileri ve engelli bireyler gruplar halinde saksılara marul fidesi dikimi yaptı. Marul fidesi dikilen saksılar, engelli bireylere hediye edildi ve birlikte keyifli vakit geçirildikten sonra etkinlik tamamlandı.

Ödemiş Halk Eğitim Merkezi adına Md. Yrd. Ali Çelik, Halk eğitim Merkezi öğretmenleri, Yüksek Mimar Mualla Akgün' de etkinliğe katılarak manevi destekte bulundu.

 'Dernek olarak 10 çocuğumuzla etkinliğe katılım sağladık'

Ödemiş Zihinsel ve Bedensel Engelsiz Yarınlar Derneği Başkanı Serpil Aksoy Baştürk, ' Ödemiş Meslek Yüksekokulunda engelli bireylerimizle birlikte  marul dikme etkinliği düzenlendi. Bizler de 10 çocuğumuzla katılım sağladık. Harika bir havada harika bir etkinlik oldu, öncelikle meslek yüksekokulu öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz çok şahane saksılar hazırlamışlar hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ortam muhteşem, hava muhteşem, engelli öğrencilerim toprakla buluştu. Dernek olarak da bundan sonra da çeşitli etkinliklere imza atmaya devam edeceğiz' dedi.

 

Okulun Öğretim Görevlilerinden Hakan Yıldız proje ile ilgili olarak şunları ifade etti; 'Ödemiş Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisiyim geçen hafta başlamış olduğumuz engelli arkadaşlarımızla marul fidesi dikim uygulamasının 2. Haftasını gerçekleştirdik. Tohumculuk teknolojisi 2. Sınıf öğrencilerimizle yaptık. Bu hafta bu uygulamayı, öğrencilerimiz engelli birey kardeşlerimizle birlikte saksıların hazırlıklarını yapıp fidelerin dikimini gerçekleştirdi. Şimdi de birlikte hoş vakit geçiriyorlar, 2.  aşamayı gerçekleştirerek projeyi bitirmiş bulunmaktayız. İlerleyen zamanlarda devamı gelecek.  Bu projeye katılan ve destek veren derneklere de teşekkür ederim.'

Etkinliğe katılarak manevi destek sağlayan Ödemişli Yüksek Mimar Mualla Akgün, ' Bütün sosyal projelere katkı vermeye çalışıyorum. Geçen hafta birincisini düzenlediğimiz engelli çocuklarımızla üniversite arazisi üzerinde saksıda fide dikme etkinliğimizin bugün 2.  Yapıyoruz. Ödemiş'te 2 derneğimiz var, bu 2 dernekleri de eşit tutalım istedik, bu haftada da çocuklarımız, ailelerimiz ve üniversitedeki genç öğrencilerimizle birlikte marul diktirdik. Bu bir sosyal sorumluluk projesi gençlerimizin duyarlılığını ve farkındalığını arttırmak. Bu engelli çocuklarımıza hayatı sevdirmek ve işe yaradıklarını göstermek ve daha sonra da o saksılardaki marulları kendilerine güvenerek büyüttükleri takdirde özgüvenlerinin gelmesini önemsiyoruz. Geleceğin garantisi gençlerimiz ve engelli çocuklarımız, bunlara el uzatmak, hayatlarını değiştirmek, bakış açısı kazandırmak çok mutlu verici bir şey' dedi.

Samime SARAYKÖY

Bakmadan Geçme