Üniversite adaylarına son 15 gün tavsiyeleri

Kariyer Uzmanı Seda Kahraman, YKS sınavına yaklaşan öğrencilere son tavsiyelerini paylaştı. Motivasyon sağlamak için kariyer planlaması...

Kariyer Uzmanı Seda Kahraman, YKS sınavına yaklaşan öğrencilere son tavsiyelerini paylaştı. Motivasyon sağlamak için kariyer planlaması için bölüm ve üniversite araştırmasına başlamalarını önerdi. Sınavın yaklaştığı bu dönemde aday öğrencilerin yapması gerekenleri açıkladı. Kahraman, üniversite adaylarının hayallerindeki meslek için uygun bölüm ve üniversiteleri araştırmalarının motivasyon sağlayacağını belirtti.

Kahraman, aday öğrencilere hayallerindeki bölümleri araştırmalarını ve bu bölümlerin hangi üniversitelerde olduğunu öğrenmelerini önerdi. Araştırma yaparken üniversitelerin akademik kadrosu, bölümdeki başarı durumu, sosyal aktivitelere verilen önem, ücret politikası, burs imkanları ve yaşanabilirlik gibi kriterlere dikkat etmelerini söyledi. Bu şekilde aday öğrencilerin tercih sürecine daha hazırlıklı girebileceklerini vurguladı.

Kahraman ayrıca, kalan kısa sürede yoğun çalışma temposunun yerini zaman zaman aktif dinlenmeye bırakmaları gerektiğini belirtti. Bir konuyu tamamen çalışmak yerine sadece bilinmeyen kısımlarını gözden geçirmelerinin yeterli olabileceğini söyledi. Havaların ısınmasıyla birlikte dış mekanlarda vakit geçirilmesini ve motivasyonu düşürebilecek iletişimden kaçınılmasını önerdi.

İHA

Bakmadan Geçme