Uluslararası Mobilya Fuarı, kapılarını İzmir'de ziyaretçilere açtı

Yenkiraz.com internet sitesinden Göksu Tekin’in haberine göre Kapılarını açan uluslar arası mobilya fuarında sektör katılımcıları deneyimlerini...

Yenkiraz.com internet sitesinden Göksu Tekin'in haberine göre Kapılarını açan uluslar arası mobilya fuarında sektör katılımcıları deneyimlerini paylaştı.  Ege Mobilya Kğıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Ali Fuat Gürle, 'Hedefimiz mobilya sektörünü ilk beşe sokmak'dedi. Başkan Tunç Soyer, ortak akılın sektörel gelişimde mihenk taşı olduğuna vurgu yaptı.   Amaçlarının ilk 5 'e girmek olduğunu ifade eden Ege Mobilya Kğıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Ali Fuat Gürle, 'Bildiğiniz üzere mobilya sektöründe en büyük payı Çin alıyor, sırasıyla Almanya, İtalya, Polonya ve Vietnam takip ediyor. Bu dört ülke mobilya ihracatında önde gelen ülkelerdir ve pasta payının yüzde elli ikisini oluşturur. Son aşamada ülkemizin mobilya sektöründe ihracatı arttı, ithalatı azaldı.' dedi.

600 bin vatandaşın istihdam sağlayacağını belirten Gürle, ' Buradan Sayın vekilime, bakanıma ve bizi hiçbir zaman yalnız bırakmayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer'e teşekkürlerimi sunarım'dedi.

Hedeflerinin ihracatı iyi yerlere taşımak olduğunu belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Tunç Soyer, 'Mobilya ve dekorasyon sektörünün dünyaya açılan kapısı Modeko, dünyanın her yerinden katılan mobilya sektörü liderlerini buluşturuyor.  2021 yılında bu sektör en yüksek sayıya ulaştı ve öyle de devam edecek. Ve bu rakam şu an 4.8 milyar liraya ulaştı. En büyük ihracatı 538.4 milyon dolarla Irak'a yaptık ve bunu Almanya, İsrail takip ediyor' dedi.(A.Ç)

 

 

Bakmadan Geçme