Uğur İbrahim Altay Hakkında Merak Edilenler: Uğur İbrahim Altay Kimdir?

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay 1974 yılında Konya’da doğdu. İlk öğretimini 1985’te Selçuk İlkokulu’nda,...

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay 1974 yılında Konya'da doğdu. İlk öğretimini 1985'te Selçuk İlkokulu'nda, ortaöğretimini 1988'de Mevlana Ortaokulu'nda, liseyi ise 1991'de Konya Gazi Lisesi'nde tamamlayan Altay, 1997 yılında Selçuk Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi, İnşaat Mühendisliği Bölümü'nden mezun oldu. 1 yıl sonra proje mühendisi olarak çalışmaya başlayan Altay, 1999'da Şırnak'ta askerliğini tamamladı.

İnşaat mühendisi olarak pek çok projeyi hayata geçiren Altay, 2004-2008 arasında TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Konya İl başkanlığı yaptı. 2009 seçimlerinde Selçuklu ilçesinin belediye başkanlığına geldi. 30 Mart 2014'te bu görevi icra etmek için 2. kez seçildi.

Altay, 3 Mayıs 2018'de, belediye meclisi tarafından Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na getirildi. 31 Mart 2019'da ise yerel seçimlerde halkın oylarıyla 2. kez başkanlığa seçildi.

Halk TV'nin Altay'ın icra ettiği görevler arasından derlediği liste şu şekilde;

Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Teşkilatı (United Cities And Local Governments-UCLG) Başkanı
Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkanı
Tarihi Şehirler Birliği (League of Historical Cities-LHC) Başkan Yardımcısı
İslam Başkentleri ve Şehirleri Birliği (Organization of Islamic Capitals and Cities-OICC) Yönetim Kurulu Üyesi
Anadolu Medeniyetleri Belediyeler Birliği Başkanı
Konya Belediyeler Birliği Başkanı görevlerini yürütmektedir.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme