Uçan motosikletler, 3 boyutlu protezler ve inovatif deprem yatakları

Değerli okuyucularımız, Dijital Veri köşemizde bu hafta birbirinden ilginç teknoloji gelişimlerine göz atacağız. Uçaklar, helikopterler derken...

Değerli okuyucularımız,

Dijital Veri köşemizde bu hafta birbirinden ilginç teknoloji gelişimlerine göz atacağız.

Uçaklar, helikopterler derken hayatımıza giren drone teknolojisine motosikletler de kayıtsız kalamadı. Hem motosiklet hem de drone uçak olarak kullanılabilen bu harika buluş, trafik sorununu da çözebilecek cinsten. Ayrıca sizi motosiklet tutkunuzdan da mahrum bırakmıyor.

Üç boyutlu teknolojilerdeki gelişim, yazıcılarda inanılmaz gelişmeler sağladı. Artık el, kulak, parmak gibi organlar, kısa süre içerisinde hazır hale getirilebiliyor. Gerçeğinden hiç farkı olmayan bu protezleri görünce çok şaşıracaksınız.

Deprem, maalesef ki ülkemizin acı bir gerçeği. Daha yeni bir deprem geçiren ilimiz İzmir, yaraları yeni yeni sarmaya çalışıyor. İşte bu noktada bir de deprem yatağı yapmışlar. Deprem anında otomatik kapanarak sizi koruyan ve her türlü ihtiyacınızı görebileceğiniz bu harika yatağı mutlaka görmelisiniz!

AR teknolojisi, Google Maps versiyonu olarak yakında karşımızda olacak. Anlık bilgiler, sizi yönlendirmesi ve hata payının neredeyse olmaması, navigasyonda büyük bir fark yaratıyor.

Hepimizin değerli eşyaları mutlaka vardır. Özellikle bir soygun anında bunların korunması büyük önem taşır. Oysa inovatif anti hırsız teknolojileri, eşyalarınızı öyle saklıyor ki siz bile bulamayabilirsiniz.

Yangın felaketine karşı geliştirilen bir teknoloji, çok dikkat çekiyor. Özellikle hızlı ve etkili bir şekilde kullanılabilir olması, gelecekteki itfaiye hizmetlerinin çok farklı şekilde uygulanacağını göstermekte. Artık itfaiye araçları tarih olup müdahale droneları hayatımıza girecek.

Konu ile ilgili videoya aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

https://youtu.be/BrmdZBSD75g

Lütfen abone olmayı ve paylaşmayı unutmayın!

Herkese teknoloji dolu günler dilerim.

Bakmadan Geçme