Türkiye’nin Geleceği, Pendik’te Çöp Kenarında Bulundu!

14 Mayıs seçimlerinin ardından sosyal medyada paylaşılan görüntüler, sahte kimlikle oy kullanımı şüphesi yarattı. İstanbul Pendik’te...

14 Mayıs seçimlerinin ardından sosyal medyada paylaşılan görüntüler, sahte kimlikle oy kullanımı şüphesi yarattı.

İstanbul Pendik'te bir Ortaokulun önündeki çöp tenekesine, kesilmiş halde çok sayıda kadın ve erkek kimliği atıldı. Sosyal medya üzerinde kimliklerin görüntülerin yayılmasıyla konu hakkında bilgi sahibi olan CHP Pendik İlçe Başkan Yardımcısı Erkan Narsap ve Pendik Meclis Üyesi Salih Ceylan , bu kimlikler aracılığıyla sahte oy kullanımı yapılmış olabileceği şüphesi ile suç duyurusunda bulundu.

Gelişmeler üzerine Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yapılan açıklamada kimliklerin bir eczane tarafından çöpe atıldığı ifade edildi. Söz konusu eczanenin çalışanları, polise konu hakkında ifade vererek , çöpe atılan kimliklerin eczanede unutulan kimlikler olduğunu dile getirdi.

teyit.org sitesinde yer alan bilgiye göre okulun en yakınında bulunan eczane olan Yeni Şirin Eczanesi ile görüşüldüğünde, eczane çalışanı kimliklerin eczanede unutulan kimlikler olduğunu teyit etti.

Çalışanın aktardığı bilgiler şu şekilde;

'İlaç alma sırasında hastalar kimliklerini ibraz eder. Bazen kimlikler unutuluyor. Bu kimlikler eski kimliklerdi 5-10 yıl öncesine ait kimlikler. Kötü amaçla kullanılmasını engellemek için kimlikleri keserek çöpe attık. Maalesef seçim döneminde bu durum manipüle edildi. Konu yanlış anlaşılmaya yol açtı. Konuyla ilgili emniyete de gittik, açıklama yaptık.'

Yine teyit.org'un ulaştığı CHP Pendik İlçe Teşkilatı Avukat Erol Şahin, 'Kimliklerin eczane unutulan kimlikler olduğuna dair bilgi bize de ulaştı ancak seçim döneminde böyle bir gelişme olması şüphe uyandırdı. Polis araştırma devam ediyor kamera kayıtlarını da incelediklerini söylüyorlar' dedi.

Emniyet güçleri, konu hakkında bilgi paylaşımında bulunmayı reddederken kimliklerin hikayesi gizemini sürdürüyor.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme