TÜRKİYENİN 2. FABLAB ATÖLYESİ ÖDEMİŞ TE AÇILDI

İzmir Kalkınma Ajansı&rsquonın (İZKA) desteği ile Ödemiş Belediyesi tarafından hazırlanan proje kapsamında Türkiye&rsquode ikincisi Ödemiş&rsquote kurulan...

İzmir Kalkınma Ajansı'nın (İZKA) desteği ile Ödemiş Belediyesi tarafından hazırlanan proje kapsamında Türkiye'de ikincisi Ödemiş'te kurulan 'FabLab Ödemiş Atölyesi' açıldı.

İlçe Kaymakamı Celil Ateşoğlu, Belediye Başkanı A.Mahmut Badem, Belediye Meclis Üyeleri, daire müdürleri ve davetlilerin katıldığı açılış, Ödemiş Sanayi Sitesi Madeni İşler ve Demirciler Odası Sosyal Tesisleri içinde kurulan atölyede gerçekleşti.

'GENÇLERİMİZİN YARATICILIKLARINI KATKI VERECEĞİZ'

Açılış konuşmasını yapan Ödemiş Belediye Başkanı A.Mahmut Badem şunları söyledi: 'İzmir Kalkınma Ajansı'nın Okul Öncesi ve Mesleki Eğitim Mali Destek Programı kapsamında Ödemiş belediyesi tarafından yürütülen proje 449.000 TL'lık destek aldı. Proje kapsamında 'FabLab-Ödemiş' adını verdiğimiz 'dijital üretim ve tasarım atölyesi' kuruldu. Bu çalışmalar esnasında Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile atölyede mesleki eğitime yönelik eğitimler verildi. Bundan sonra atölyemizdeki donanımlarla önce tasarlayıp, sonra uygulamaya geçeceğiz.'

'15-30 YAŞ ARASI GENÇLER FAYDALANACAK'

'15-30 yaş arasındaki gençlerimizin yaratıcılıklarının ve teknik yeterliliklerinin arttırılması konusuna katkı sağlamak istiyoruz. Gelişmiş fabrikalar yetenekli ya da teknolojik araçları kullanan çalışan bulmakta zorlanıyor. Biz bu atölye sayesinde gençlerimizin eğitimine katkı sağlamayı hedefliyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum'

'İZKA ÖDEMİŞ'E KATKISINI SÜRDÜRÜYOR'

Kaymakam Celil Ateşoğlu, 'İZKA'nın Ödemiş projelerine vermiş olduğu destekten dolayı çok mutluyum. Bu yıl İZKA'nın en maliyetli projesi ilçemizde gerçekleşecek. Dış Mekan Süs Bitkileri Fide Yetiştiriciliği Projesi. İlçemizdeki diğer projelere de  İZKA'nın katkısını görüyoruz. Açılan bu eğitim atölyelerin çalışması konusunda gerekli önemin gösterileceğine inanıyorum' dedi.

Konuşmaların ardından Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile verilen Bilgisayar Destekli İki Boyutlu Çizim eğitimine katılan 12 kişiye sertifikaları dağıtıldı.

Projeye, Kadir Has Üniversitesi, Ödemiş Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Zübeyde Hanım Kız Teknik ve Meslek Lisesi proje ortağı olarak, Madeni İşler ve Demirciler Odası proje iştirakçisi olarak destek verdi.

Araştırmayla üretim arasında, bilgisayar kontrollü aletlerle değişik ölçeklerde ve değişik malzemelerden hemen hemen her şeyi yapmak amaçlı atölyeler olan FabLab'in ilk atölyesi Kadir Has Üniversitesinde açıldı. Açılışın ardından katılımcılara ikramlarda bulunuldu.

2013 YILINDA BAŞVURULMUŞTU

Ödemiş Belediyesi, Bekir Keskin döneminde İZKA'nın destek programlarını yakından takip ederek 'FabLab-Ödemiş' projesi için 2013 yılında müracatta bulunmuştu.

 

Bakmadan Geçme