Türkiye’de uyuşturucu kullanan kişilerin yaşları 10’a düştü

Türkiye’de uyuşturucu kullanımının yaşı her geçen gün düşmekte. Geçtiğimiz günlerde Ankara’daki bir parkta, çakmak gazından zehirlenen...

Türkiye'de uyuşturucu kullanımının yaşı her geçen gün düşmekte. Geçtiğimiz günlerde Ankara'daki bir parkta, çakmak gazından zehirlenen 13 yaşındaki bir çocuğun cesedi bulunmuştu. TÜİK verilerine göre ise güvenlik birimlerine getirilen çocukların %4,5'i, uyuşturucu madde kullanmak, satmak veya satın almak gibi nedenlerle işleme maruz kalıyor.

Gerçek uyuşturucu kullanım yaşı 10'a düştü

Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili Murat Emir, uyuşturucu kullanım yaşındaki düşüşle ilgili olarak Cumhuriyet gazetesine konuştu. Çakmak gazından zehirlenerek ölen 13 yaşındaki çocuğun bile devletin resmi verilerini yalanladığını belirten Emir, verilere göre uyuşturucu kullanım yaşının 10'a kadar düştüğünü belirtti.

Çocukları uyuşturucu kullanımına en çok iten sebeplerin yoksulluk, aile içindeki sorunlar, arkadaş ısrarı ve hükümetin uyuşturucuyla mücadele etmeyi bırakması olduğunu söyleyen Emir, 'Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, aile kurumunun güçlendirilmesi için göstermelik cüzi yardımların dışında hiçbir köklü proje üretememekte, Milli Eğitim Bakanlığı uyuşturucuyla mücadele alanında yeterince faaliyet göstermemekte, Adalet Bakanlığı ise çocuğa özgü bir adalet sistemini kurmamakta ve İçişleri Bakanlığı, sorumlu davranmamaktadır' ifadelerini kullandı.

Haber merkezi

Bakmadan Geçme