Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Programıyla 1 Milyon Öğrencideki Spor Potansiyeli Ortaya Çıkıyor

  Program kapsamında Sporcu Eğitimi ve Gelişimi Programını başarıyla tamamlayan 36 bin 818 öğrencinin spor karnelerinin...

 

Program kapsamında Sporcu Eğitimi ve Gelişimi Programını başarıyla tamamlayan 36 bin 818 öğrencinin spor karnelerinin hazırlandığını belirten Bakan Bak, spor karnelerinin öğrencilerin en yatkın oldukları branşlardan daha az yatkın oldukları branşlara göre gruplandığını ve velilerin bu bilgilere e-devlet üzerinden erişim sağlayabileceğini ifade etti.

Bakan Bak yaptığı açıklamada, Türkiye'nin genç ve dinamik nüfusuyla sporda öncü bir konuma gelmeyi hak ettiğini vurgulayarak, gençlerin yeteneklerini en doğru şekilde keşfetmenin önemli bir görev olduğunu belirtti. Cumhurbaşkanı'nın liderliğinde başlatılan tesisleşme hamlesiyle Avrupa'nın en iyi spor tesislerine sahip ülkeleri arasına girdiklerini söyleyen Bakan, bu tesislerin tamamlanmasıyla birlikte spor kültürünün ülke genelinde yaygınlaştırılmasının hedeflendiğini dile getirdi.

'Sportif Yetenek Taraması Programı'nın, gençlerin spor kültürüne erken yaşlarda kazandırılmasını ve yeteneklerinin uzmanlar tarafından doğru branşlara yönlendirilmesini sağlayacağını belirten Bakan Bak, böylece geleceğin şampiyonlarının yetiştirilmesine devam edeceklerini ifade etti.

Türkiye'nin spor alanında yetenekli gençlerini keşfetme ve uluslararası arenada başarıyla temsil edecek sporcu potansiyelini ortaya çıkarma çabaları, toplumun tüm kesimlerinde destek ve takdirle karşılanıyor. Bu program sayesinde ülke sporuna katkı sağlayacak birçok yetenekli gencin keşfedilmesi ve onların gelecekleri için önemli fırsatların sunulması bekleniyor.
İHA

Bakmadan Geçme