Türk Öğrenciler Uluslararası Matematik ve Biyoloji Olimpiyatlarında Büyük Başarı Elde Etti

SANAYİ ve Teknoloji Bakanlığı, Türk öğrencilerin uluslararası matematik ve biyoloji olimpiyatlarında büyük başarılar elde ettiğini duyurdu....

SANAYİ ve Teknoloji Bakanlığı, Türk öğrencilerin uluslararası matematik ve biyoloji olimpiyatlarında büyük başarılar elde ettiğini duyurdu. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, Japonya'da düzenlenen 64. Uluslararası Matematik Olimpiyatı'nda Mehmet Can Baştemir'in altın madalya kazandığı belirtildi. Ayrıca, Barış Koyuncu, Şevket Onur Yılmaz, Melek Güngör, Serdağ Bozdağ ve Hakan Gündoğan'ın da gümüş madalya sahibi olduğu açıklandı. Öte yandan, Birleşik Arap Emirlikleri'nde gerçekleştirilen 34. Uluslararası Biyoloji Olimpiyatı'nda ise Halil Eren Uyar, Erdem Yamalıoğlu ve Tolga Tabanlı'nın gümüş madalya kazandığı, Kerem Aydın'ın ise bronz madalya elde ettiği belirtildi. Türk öğrencilerin toplamda 10 madalya ile Türkiye'ye döndüğü vurgulandı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, bu başarıların Türk öğrencilerin olimpiyat tarihindeki en iyi ikinci başarısı olduğunu ifade etti. Öğrencilerin matematikte 112 ülke arasında 8. sıraya yükselerek tarihi bir başarıya imza attığını belirten Bakan Kacır, gençlerin biyoloji olimpiyatında da mücadelelerinin çok iyi olduğunu vurguladı. Bakan Kacır, bu başarıların bilime önem veren gençlerin emeklerinin bir göstergesi olduğunu ve Türkiye'nin gelecekteki bilim insanlarını gururlandırdığını söyledi. Milli Teknoloji Hamlesi vizyonu doğrultusunda gençlere destek olmaya devam edeceklerini belirtti.

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal da her iki olimpiyatta Türkiye'yi temsil eden öğrencileri tebrik etti. Öğrencilerin yanı sıra öğretmenler ve akademisyenlere de teşekkürlerini ileten Mandal, bu olimpiyatlarda görev alan herkesin emeğinin takdir edildiğini söyledi.

Bakmadan Geçme