Türk modacıların Fransa’ daki hedefi

Türk moda endüstrisi, 4-6 Temmuz 2023 tarihleri arasında gerçekleşecek olan Premiere Vision Manufacturing Fuarı’na 25 firmayla...

Türk moda endüstrisi, 4-6 Temmuz 2023 tarihleri arasında gerçekleşecek olan Premiere Vision Manufacturing Fuarı'na 25 firmayla katılıyor. Türkiye, İtalya' dan sonra fuara en fazla firmayla katılan 2. ülke oldu. Fuar'da Türkiye' den yaklaşık olarak 210 firma bulunuyor.

Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Burak Sertbaş konu hakkında şöyle konuştu: 'Şartlar olumsuz olsa da kabuğumuza çekilemeyiz. Üretmeye ürettiklerimizi tanıtmaya ve ihracat yapmaya devam etmek zorundayız. Fransa 2022 yılında 30 milyar dolar hazırgiyim ithalatı yaparken, Türkiye olarak Fransa pazarından 6,5 pay aldık ve 1,2 milyar dolar ihracat yaptık. Fransa ihracatımızda ilk 5 büyük pazar arasında yer alıyor. 2023 yılında öncelikli hedefimiz Fransa pazarında mevcudu korumak ve müşterilerimizle ilişkilerimizi sürdürmek. PV fuarının gündeminde önceki edisyonlarda olduğu gibi sürdürülebilir, çevre dostu üretim olacak. Türk hazırgiyim sektörü olarak yeşil dönüşüme hazır olduğumuzu alıcılara göstermek istiyoruz' şeklinde konuştu.

Haber Merkezi

 

 

 

Bakmadan Geçme