Türk Hava Yolları rahatsızlanan yolcu için Budapeşte’ye indi

İstanbul Havalimanı’ndan kalkarak  ABD-New York’a gitmek üzere uçuşuna başlayan Türk Hava Yolları’nın TK003 sefer sayılı İstanbul-New...

İstanbul Havalimanı'ndan kalkarak  ABD-New York'a gitmek üzere uçuşuna başlayan Türk Hava Yolları'nın TK003 sefer sayılı İstanbul-New York uçağı, bir yolcunun rahatsızlanmasıyla Budapeşte'ye acil iniş yapmak zorunda kaldı. Uçak, Macaristan hava sahası üzerindeyken 11 yaşındaki bir yolcu aniden rahatsızlandı . Uçaktaki kabin ekibinin anonsu üzerine, rahatsızlanan yolcuya ilk müdahale uçaktaki bir doktor tarafından henüz havadayken yapıldı. Müdahalelerin yetersiz kaldığı görülünce uçak ani bir kararla Budapeşte Havaalanı'na indi.

Ne yazık ki, uçaktaki gerçekleştirilen ve havaalanından sağlık ekiplerinin gerçekleştirdiği tüm müdahalelerine rağmen 11 yaşındaki yolcu hayatını kaybetti. Çocuğun cenazesi, yanında bulunan Anne ve Babasıyla birlikte uçaktan indirildi.

Türk Hava yolları TK003 sefer sayılı İstanbul-New York uçağı ise rotasına dönerek uçuşunu tamamlamak için yeniden havalandı.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme