Tüm dünya Yusuf Dikeç'i konuşuyor

Fransa'da düzenlenen 2024 Olimpiyat Oyunları'nda sergilediği rahat tavır ve etkileyici performansıyla dünya çapında dikkat çeken Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Yusuf Dikeç, ekipman kullanmama tercihi ve sakin görünümünün arkasındaki gerçekler hakkında açıklamalarda bulundu.

Yusuf Dikeç, 10 metre havalı tabanca karışık takım atış dalında Şevval İlayda Tarhan ile birlikte gümüş madalya kazanarak büyük bir başarıya imza attı. Finaldeki performansı ve elleri cebinde rahat duruşu, sosyal medyada geniş yankı buldu. Tesla, SpaceX ve X gibi büyük kuruluşların sahibi Elon Musk bile Yusuf Dikeç'e dikkat çekti.

Habertürk'e konuşan Dikeç, yarışmalarda ekipman kullanmadığını belirterek, "Ekipman hiç kullanmadım. Yarışmalara gittiğimizde hakemler bazen ekipman soruyordu, ben de 'Hiçbiri yok. Ben doğal, natürel bir atıcıyım' diyordum. Onlar da tabii ki gülüyordu," dedi. Ekipman kullanmama tercihini açıklayan milli sporcu, "Devletimiz tabii ki ekipman ihtiyacını karşılıyor ama ben ihtiyaç duymadığım için kullanmıyorum" şeklinde konuştu.

Dikeç, rahat görünümünün meslek alışkanlığı olmadığını vurgulayarak, "Orada ne kadar sakin görünsek de aslında içimizde fırtınalar kopuyor. Dışarıya çok yansıtmamaya, kontrollü olmaya çalışıyoruz" dedi.

Paris 2024 Olimpiyatları öncesinde verdiği röportajda "Başarı elleriniz cebinizdeyken gelmez" sözünü açıklayan Dikeç, “Bu sözü çok çalışmanız gerektiğini ifade etmek için söyledim. Hedefleriniz büyükse, elleriniz cebinizde olamaz. Bu şekilde başarıya ulaşamazsınız. Şimdi böyle bir durum ortaya çıktı” şeklinde belirtti.

Yusuf Dikeç, 1 Ocak 1973'te Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde doğdu. Jandarma Gücü Spor Kulübü'nde spor hayatını sürdüren Dikeç, 2012 Yaz Olimpiyatları'nda 10 metre havalı tabanca ve 50 metre tabanca dallarında Türkiye'yi temsil etti. 2013 Akdeniz Oyunları'nda bir altın ve bir gümüş madalya kazandı. 2016 Yaz Olimpiyatları'nda 50 metre tabanca kategorisinde 550 puanla 22'inci oldu.

2008'den bu yana aralıksız olarak beş Olimpiyat'a katılan Yusuf Dikeç, Fransa'da Sırbistan temsilcilerinin kazandığı altın madalyanın ardından gümüş madalyaya ulaştı. Dünya sıralamasında sekizinci sırada bulunan Dikeç, dört Dünya Şampiyonası, 10 Dünya Kupası ve 11 Avrupa Şampiyonası madalyasına sahip.

Bakmadan Geçme