Trump hakim karşısında

ABD'nin eski Başkanı Donald Trump’ın yetişkin film oyuncusu Stormy Daniels’e 2016 Başkanlık seçimleri sırasında “sus payı”...

ABD'nin eski Başkanı Donald Trump'ın yetişkin film oyuncusu Stormy Daniels'e 2016 Başkanlık seçimleri sırasında 'sus payı' ödediği suçlamasıyla ilgili hakim karşısına çıktı.

Trump, hakkındaki iddianamede 34 kez evrakta sahtecilik yapmakla suçlandı. İddianamede ayrıca, Trump'ın 2016 seçimlerine müdahale ettiği ve işlediği suçları gizlediği, Başkan adaylığı döneminde aleyhindeki olumsuz bilgileri engellemeye çalıştığı ve 2 kadına sessiz kalmaları için 280 bin dolar verdiği iddiaları bulunuyordu.

Trump aleyhindeki suçlamaların tümü New York'taki en düşük ağır suç kategorisi olan E sınıfında yer alıyor. Her suç için en fazla 4 yıl hapis cezası verilebilir. Ticari kayıt evraklarında sahtecilik yapmak genellikle kabahat olarak sayılıyor. Manhattan Bölge Savcılığı, suçun başka bir suçu gizlemek veya işlemek için işlendiğini iddia ederek Trump hakkındaki suçlamayı artırıyor.

Trump hakkındaki davada bir sonraki duruşma New York'ta 4 Aralık'ta yapılacak.

Haber Editörü

Bakmadan Geçme