Trendyol’un Esenyurt’taki deposunun önünde işçi eylemleri başladı

İddialara göre Trendyol’un Esenyurt’ta bulunan deposunda çalışırken sendikalanan işçiler, kod 25/2’den işten çıkarıldı. Yaşanan gelişme üzerine...

İddialara göre Trendyol'un Esenyurt'ta bulunan deposunda çalışırken sendikalanan işçiler, kod 25/2'den işten çıkarıldı.

Yaşanan gelişme üzerine PTT-SEN ve Depo, Liman, Tersane ve Deniz İşçileri Sendikası(DGD-SEN) işçilerin geri alınması için ortak mücadele kararı aldı.

Sendikaların çağrısı üzerine bugün, Esenyurt'ta bulunan Trendyol deposu önünde işçiler toplandı. Trendyol yönetimi ile iletişime geçme çabalarına rağmen Trendyol'un kendileri ile iletişime geçmeyi reddettiğini iddia eden işçiler, 'çalışan ve işten atılmış işçiler olarak bizim talebimiz atılan işçilerin geri işe alınması' dedi.

Yaptığı paylaşımlarda DGD-SEN, '@Trendyol iş kolu hilesi de yapsa sendikal örgütlenme mücadelesi içeride olduğu gibi dışarıda da sürüyor ve büyüyor. @ptt_sen üyesi Aydın Taşkın atılan işçilerin işe geri alınması, işten atmaların durması için Trendyol'u uyarıyor: İşçi düşmanı Trendyol işçiye hesap verecek!' dedi.

.@Trendyol iş kolu hilesi de yapsa sendikal örgütlenme mücadelesi içeride olduğu gibi dışarıda da sürüyor ve büyüyor.✊@ptt_sen üyesi Aydın Taşkın atılan işçilerin işe geri alınması, işten atmaların durması için Trendyol'u uyarıyor:

İşçi düşmanı Trendyol işçiye hesap verecek! pic.twitter.com/tm7cYcCCQt

— DGD-SEN (@DGDSEN) August 28, 2023

Diğer bir paylaşımında ise sendika, 'Ne tel örgüler ne de duvarlar sesimizin işçilere ulaşmasını engelleyebilir. Yaşasın direnişimiz. Bizim depo işçileriyle kuvvetli bağımız mücadeleyi büyütürken işçilerin sorulacak hesabı var. Birlikte soruyoruz: İşçileri yalnız mı sandın #SendikaDüşmanıTrendyol' ifadelerini kullandı.

Ne tel örgüler ne de duvarlar sesimizin işçilere ulaşmasını engelleyebilir. Yaşasın direnişimiz.

Bizim depo işçileriyle kuvvetli bağımız mücadeleyi büyütürken işçilerin sorulacak hesabı var.

Birlikte soruyoruz:
İşçileri yalnız mı sandın #SendikaDüşmanıTrendyol pic.twitter.com/etFPPsfuXK

— DGD-SEN (@DGDSEN) August 28, 2023

Utku Beycan

Bakmadan Geçme