TRABZONLU KADINLAR: ÖDEMİŞ KADIN KOOPERATİFİ BİZE GÜÇ VERDİ

Trabzon&rsquodan Ödemişe Kadın Kooperatifini örnek almak için geldiler Trabzon&rsquolu kadınlar oluşturdukları proje kapsamında Ödemiş&rsquoi ziyaret edip...

Trabzon'dan Ödemişe Kadın Kooperatifini örnek almak için geldiler

Trabzon'lu kadınlar oluşturdukları proje kapsamında Ödemiş'i ziyaret edip ilçedeki çalışmalar hakkında bilgi edindiler.

Trabzon Vakfıkebir ilçesi Sosyal Yardımlaşma ve Kalkınma Derneği, Vakfıkebir Kaymakamlığı, Vakfıkebir Belediyesi, İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, ortaklığı ile yürüttükleri 'Kadınlar Üretiyor, Vakfıkebir Kazanıyor' projesinde yer alan toplam 35 kadın katılımcı proje koordinatörleri Emine Şafak ve dernek yönetimiyle birlikte teknik gezi programı yaparak Ödemiş Kadın Kooperatifini ziyaret ettiler.

Vakfıkebir Sosyal Yardımlaşma ve Kalkınma Derneği yetkilileri amaçlarının bu proje ile Vakfıkebir yöresindeki kadınların ekonomik sosyal ve kültürel yetkinliklerinin arttırılması ve bu amacı gerçekleştirmek için Ödemiş, Manisa ve Biga Kadın kooperatiflerini ziyaret gerçekleştirdiklerini ifade ettiler.

Ödemiş Kadın Kooperatifi ortaklarından Ayşe Koldaş, Trabzon'lu kadınlara Ödemiş Kent Konseyi binasında kooperatiflerinin yaptığı 'Fark Yaratanlar' ile 'İpekle Geleceğini Doku' projelerinin video slaytları eşliğinde tanıttı.

Ayşe Koldaş, 'Ödemiş Kadın Kooperatifi kurulduğu günden bu yana büyük bir özveri içerisinde çalışmalarını, üretimini devam ettiriyor. Aynı zamanda yaptığı projeler ile de farklı il ve içlere örnek olmaya devam ediyor. Bizler kooperatifimizde hem üretiyor ürettiğimizi de pazar buluyoruz. Geçtiğimiz günlerde Aydın'da, Urla'da ve İzmir'in farklı ilçelerinde olan festivallerde pazarlarda sergimizi kuruyoruz. Daha önceki günlerde Karşıyaka'da da bir programa dhil olmuştuk. Farklı ilçelerde kadın kooperatifi kurmak isteyen kadınlara da cesaret ve örnek olan bir kurum haline geldik. Toplumda kadınlarında her konuda önde olması gerekiyor.

'KADIN, İŞ VE ÜRETİM GÜCÜNDE OLMALI'

Kadınlarda iş hayatında sosyal hayatta olması gerekiyor. Biz bunu yapıyoruz ve başarılı da oluyoruz. Kadın sadece evde yemek yapacak çocuk doğuracak değildir. İş gücü içinde de üretimde de kadının olması gerekiyor. Bize uzak Trabzon ilimizin Vakfıkebir ilçesinden kendilerine Ödemiş Kadın Kooperatifine örnek alarak Ödemiş'e gelen Vakfıkebir'li dostlarımıza elimizden gelen yardımı göstermeye çalıştık. Onlara yaptıklarımızı, çalışmalarımızı, projelerimizi anlattık. Bundan sonra da birlikte güzel çalışmalarda yapabiliriz. Yeni dostlarımız da Trabzon'dan oldu. Kendilerine Trabzon'dan Ödemiş'e ziyaretimize geldikleri için teşekkür ediyoruz. Projelerinde de başarılar diliyoruz.'   

'ÖDEMİŞLİ KADINLAR KOOPERATİFTE BAŞARILI İŞLERE İMZA ATMIŞLAR'

Kadınlar Üretiyor, Vakfıkebir Kazanıyor proje koordinatörü Emine Şafak, 'İlçemizde kadınlarımıza yönelik bir çalışma yapmak istedik projemizde belli bir noktaya geldikten sonra Türkiye'deki farklı kadın kooperatifi oluşumlarını yerinde incelemek kendimize örnek almak istedik. 3 yer tespit edildi bunlardan biri de Ödemiş oldu. Ödemiş'e geldik ve Ödemiş Kadın Kooperatifi bize büyük güç ve destek vermiş oldu. Ödemişli kadınlar kooperatif çatısı altında gerçekten başarılı projelere imza atmışlar ve sonunda da kooperatiflerini de önemli bir noktaya taşımışlar. Bizde bundan sonra Ödemiş ile koordine sağlayacağız. Bizim için güzel bir örnek oldu. Ödemiş Kadın Kooperatifine başarılar diliyoruz' dedi.   

Vakfıkebir'den gelen kadınlar daha sonra Ödemiş Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi (ÖYKAM) ile Ödemiş Kadın Kooperatifi dokuma atölyelerini son olarak Ödemiş'in tarihi beldesi Birgi'yi ziyaret ettiler. 

'EĞİTİMLER DEVAM EDİYOR'

Ödemiş Kadın Kooperatifi bugünde kooperatiflerine iş yapan kadınlara yönelik Psikolog Gülay Çakar tarafından toplumsal cinsiyet ve kadına şiddet eğitimi verecek.

Öte yandan önümüzdeki Cumartesi günü ise İtalyan tasarımcı Stefano Pugliese, Ekonomi Üniversitesinden (moda, endüstriyel tasarım ve görsel iletişim tasarımından öğretim üyeleri) 3 öğretim üyesi Dilek Himam, Gökhan Mura  yavaş tasarımın öncüsü Doç. Dr Şölen Kipöz ile bir kadınlarla toplantı yapacak.

 

Bakmadan Geçme