Trabzon'da turist sayısında yüzde 30 artış yaşandı

Doğu Karadeniz Bölgesi'nde geçtiğimiz sene yaşanmış olan gezim hareketliliği bu sene da artarak bitmeme etti. Trabzon...

Doğu Karadeniz Bölgesi'nde geçtiğimiz sene yaşanmış olan gezim hareketliliği bu sene da artarak bitmeme etti. Trabzon Havalimanı tarihinin en dip gününü 30 Haziran tarihinde yaşarken, havalimanına 145 tayyare iniş-kalkış yaparak kffesi zamanların rekoru kırdı. Turist sayında sabık yıla nispetle yüzde 30 oranında artış yaşanmış olan kentteki gezim hareketliliğini değerlendiren Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, yaşanmış olan sıkıntıları gözden geçirip önümüzdeki sezona hl apiko müşterek Trabzon peydahlamak düşüncesince harekete geçeceklerini kaydetti.

Trabzon'un bu sene dip müşterek gezim sezonu geçirdiğini anlatım fail Zorluoğlu, 'Trabzon, sabık sene bulunduğu kabil bu sene de gezim itibarıyla aşırı dip müşterek mevsim geçirdi. kent adına sabık seneye gereğince minimum yüzde 30 hl müşterek tomar turist ağırladık. Bu denli yoğunluğa karşın kentin madun ve yukarı yapısı mevrut ziyaretçilerimizi ağırlamaya yetti aşırı ağırbaşlı mesail yaşanmadı. Ulaşımda da madun yapıda da yukarı yapıda da aşırı dava görmedik. Tabi ki gezim sektörü, Trabzon düşüncesince aşırı ehemmiyetli müşterek sektör' dedi.

'Trabzon yüzde 2'lik müşterek paya sahip'

'Türkiye'deki gezim geliri 50 bilyon yöresinde bulunduğunu düşünürsek Trabzon yüzde 2'lik müşterek paya sahip' diyen Zorluoğlu, 'Geçtiğimiz sene turizmden 1 bilyon yöresinde döviz geliri elde etmiştik bu sene bu rakamın az buçuk hl kalık bulunduğunu söyleyebilirim. Dolayısıyla Türkiye'deki gezim geliri 50 bilyon yöresinde bulunduğunu düşünürsek Trabzon yüzde anlaşmazlık müşterek paya sahip. Sadece yegne başına gezim geliri tevlit anlamında. Dolayısıyla bu sektör, hem bugün hem gelecekte şehrimizin tutum itibarıyla aşırı ehemmiyetli parçası. O sebeple bizde Büyükşehir adına turizme bambaşka müşterek ehemmiyet veriyoruz. Yeni destinasyonlar, dünkü hayat alanları kentin içinde Ganita, Yalıncak, Maraş Caddesi Kızlar Manastırı, Boztepe kabil projelerimizle mevrut turistlere hl dörtköşe devir geçirebilecekleri alanlar oluşturuyoruz. İnşallah buna geçenlerde Beşirli dolgu piyasası devamında Akçaabat, Söğütlü ve Yıldızlı yalı düzenlemeleriyle dünkü eklemeler yapacağız. Bir yandan gezim destinasyonlarımızdan Uzungöl'de, Kızlar Manastırı'nda, Mustafa Kemal Atatürk Köşkü'nde, Sümela Manastırı'nda icraat yaptık hazırlamaya da bitmeme ediyoruz. Uzungöl'de şita boyu gene çalışılacak. Mustafa Kemal Atatürk Köşkü bitirilmek neredeyse aşırı açık şümullü yenileme emek harcaması beğenmek neredeyse 29 Ekim'de inşallah orayı hizmete açacağız. Çal Mağarası ile ilgilendiren çalışmalarımız olacak. Dolayısıyla müşterek yandan bulunan destinasyonlarımızı iyileştirir, güzelleştirirken müşterek yandan da dünkü alanlar hazırlıyoruz hizmete açıyoruz. Çalışmalarımız bu biçimde bitmeme edecek' niteleyerek konuştu.

'Restoranların konaklama alanların denetimi hl müşterek tomar gündeme gelecek'

Turizmle ilgilendiren devir zamane problemlerin yaşandığına ilgi çekici Zorluoğlu, gezim hizmeti sağlayan restoranların, konaklama yerlerinin denetiminin hl müşterek tomar gündeme geleceğini anlatım fail Zorluoğlu, 'Elbette mesail yaşanmıyor mu? Elbet mesail yaşanıyor. Bazıları toplumsal meseleler, birileri denetleme meseleleri kısaca Trabzon'da gezim sektörüyle demin inşallah Valimizin başkanlığında detaylı toplantılar yapacağız yaşadığımız sıkıntıları gözden geçirip önümüzdeki sezona hl apiko müşterek Trabzon peydahlamak istiyoruz. Bu açıdan başta gezim hizmeti sağlayan restoranların konaklama alanların denetimi hl müşterek tomar gündeme gelecek. Turizm Bakanlığımızın konutlarını turistlere kiraya verenlerle ilgilendiren müşterek kanuni düzenlemesi olacak o çerçevede o da meşru müşterek boyuta esbak olacak. Taraflarla, paydaşlarımızla oturup bu noktadaki eksiklerimizi kesinlikle gidereceğimizi konuşup inşallah makul çözümleri de üreteceğiz' ifadelerini kullandı.

Kaynak: IHA

Bakmadan Geçme