TOSBİ’de su takviyesi beklentisi

CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’a sanayicilerin...

CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'a sanayicilerin sorunları, organize sanayi bölgelerindeki sıkıntılar ve işsizliğin çözümü için neler yapıldığını sordu.

Pandemi ile beraber ihracatın gerilediğini, üretimin düştüğünü söyleyen Serter, bu dönemde organize sanayi bölgelerinin önem kazandığını belirtti. İzmir'de 13 organize sanayi bölgesi olduğunu ve ziyaret ettiği OSB'lerde en büyük sorunun su olduğunu ifade eden Serter, 'Sanayinin en kritik ihtiyacı su. Sanayi bölgelerinin yöneticileri isyanda. 'Baraj yapmayı istemek yerine fabrika yapmak isteseydik daha kısa zamanda yapardık. DSİ bize bürokrasi engeli yaratmaktan vazgeçsin' diyorlar. Bu sesi duyun sayın bakan. Tire Organize Sanayi Bölgesi (TOSBİ) Demirköprü başta olmak üzere bölgeye su veren barajlara su takviyesi yapılmasını ve bölgeye su sağlayan barajlardaki suyun buharlaşmasının önüne geçilmesi için adım atılmasını bekliyor. Ayrıca organize sanayi bölgeleri, nakliye ve sigorta ücretlerinin ciddi bir maliyet oluşturduğunu ve bu noktada bakanlığınızın acil ve somut desteğine ihtiyaç duyduklarını söylüyorlar' dedi.

'Soğuk hava deposu elzemdir'

Tarımın sanayi ile buluşmasının, ürünlerin katma değerinin daha da artmasının çok önemli olduğunu işaret eden Serter, 'Sanayi Bakanlığı olarak Kınık'tan Beydağ'a, Tire'den Menderes'e kadar her noktada bakanlığınızın desteğiyle soğuk hava depoları ve kurutma tesislerinin kurulması ve en önemlisi modern sulama sistemlerinin oluşturulması elzemdir. Bu noktada sanayiciliği de düşünen çiftçilerimiz, alenen destek görmek istemektedirler' şeklinde konuştu.

Özcan Çetin

Bakmadan Geçme