Torbalı Belediyesi, Kendi Tarlalarında Yetiştirdiği Buğdayı İhtiyaç Sahiplerine Dağıtıyor

Torbalı Belediyesi’nin kendi tarlalarına ektiği buğday hasat edildi ve elde edilen buğday ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtılacak....

Torbalı Belediyesi'nin kendi tarlalarına ektiği buğday hasat edildi ve elde edilen buğday ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtılacak.

Torbalı Belediyesi'nin kendi tarlalarında yetiştirdiği buğday hasat edildi. Bu yıl kasım ve aralık aylarında toprakla buluşturulan buğday tohumları filizlenip boy verdikten sonra başarılı bir şekilde hasat edildi. Torbalı Belediyesi, ilçenin 7 farklı mahallesinde yaklaşık bin dekarlık alana buğday ekti ve bu alandan 400 tondan fazla buğday elde etti. Buğdayların bir kısmı belediyeye kaynak sağlamak amacıyla satılacakken, bir kısmı da un ve bulgur olarak işlenerek 'Halkın tarlasından halkın sofrasına' sloganıyla ihtiyaç sahibi vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtılacak. Kalan buğday ve samanlar ise belediyenin kaynaklarını artırmak amacıyla satılacak.

Torbalı Belediyesi ayrıca atalık tohumları da korumak için çalışmalarını sürdürdü. Tarlaların bir kısmına karakılçık buğdayı ekildi ve yaklaşık 50 ton karakılçık buğdayı elde edildi. Bu buğdayların bir kısmı tohum olarak ayrılacakken, diğer kısmı da bulgur olarak halkın sofralarına ulaştırılacak.

Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, sosyal belediyecilik alanında önemli bir örnek olmaktan gurur duyduklarını belirtti. Bereketli topraklara sahip olan Torbalı ilçesinde yapılan buğday ekimi ve hasat çalışmalarının tamamlandığını söyleyen Başkan Tekin, 'Halkın tarlasından halkın sofrasına' sloganıyla yola çıktıklarını ve bu yıl bin dekarlık alana buğday ektiklerini ifade etti. Hasat edilen buğdayın bir kısmının un ve bulgur olarak ihtiyaç sahiplerine ulaşacağını vurgulayan Başkan Tekin, projelerinin tüm Türkiye'ye örnek olduğunu ve büyüyerek devam etmesinden gurur duyduklarını belirtti.

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme