TOPRAĞIMIZA SUYUMUZA, HAVAMIZA, GELECEĞİMİZE SAHİP ÇIKACAĞIZ

 HAVZA PLAT &ldquoALTIN BİZİZ&rdquo KAHVALTISI İÇİN SON DEĞERLENDİRMELERİ YAPTI Kerem Karamanlıoğlu – Küçükmenderes Bölgesi Tarih ve...

 HAVZA PLAT 'ALTIN BİZİZ' KAHVALTISI İÇİN SON DEĞERLENDİRMELERİ YAPTI

Kerem Karamanlıoğlu – Küçükmenderes Bölgesi Tarih ve Doğa Katliamına Hayır Platformu (HAVZA PLAT) Pazar günü düzenlediği 'Altın Biziz' kahvaltısı için son değerlendirmesini yaptı.

Öğretmenevinde bir araya gelen HAVZA PLAT üyeleri Dr. Mustafa Güldürür başkanlığında bilet satışı, kahvaltıda yapılacak sunumlar, yer fizibiletisi gibi konu başlıkları üzerinden son değerlendirmelerini yaptı.

Yoğun katılımın olması beklenen 'Altın Biziz' kahvaltısında Ziraat Mühendisi Özkan Akgün, Av. Erdem Boyacı ve emekli öğretmen Ömer Akşahan'ın birer sunum yapacakları bildirildi.

Konu ile ilgili olarak konuşan Dr. Mustafa Güldürür şunları söyledi:

'HAVZA PLAT olarak bilindiği gibi 2011 yılından bu yana bölgemizdeki dağlarda altın madeni kurulmak isteniyor. Biz de bölgemizin tarımsal değerlerini ortaya koyuyoruz üretimini ortaya koyuyoruz ovamızın bereketini ortaya koyuyoruz. Hayvancılığımızı ortaya koyuyoruz turizm potansiyelimizi ortaya koyuyoruz. Daha önce Birgi yaylalarında altın madeni girişimi olmuş başarı elde edememişlerdi. Sonra Bozdağlar'da bu girişim oldu. Hepinizin bildiği gibi 5 Mart öncesi biz altın madenine hayır doğa yürüyüş yaptık. Halkımız altın madeni istemediğini söyledi ve 5 Mart'taki ÇED süreci iptal edilmişti. Önümüzdeki 28 Nisan'da da bölgemizde ÇED toplantısı yapılmak isteniyor. HAVZA PLAT olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu kapsamda 19 Nisan Pazar günü yarın saat 10.00'da Gölland Restoranda olacak olan 'Altın Biziz' kahvaltısı düzenledik. Kahvaltımıza Ödemiş'teki tüm sivil toplum örgütlerini, siyasi partileri herkesi davet ettik. Tüm Ödemişliler bu konuya sahiplendi herkes kahvaltımıza katılmak için bizlerden biletlerini temin etti. Bu kahvaltıda da yöremizin değerlerini, madenlerin zararlarını anlatacağız. Yöremizde dağlarımızdan yağ ovamızdan bal akıyor. Dünyanın üç verimli ovasına sahibiz. Toprağımıza, suyumuza, havamıza en önemlisi de geleceğimize sahip çıkmaya devam edeceğiz. Herkesi kahvaltımıza bekliyoruz.' 

Bakmadan Geçme