TOGG bizim gururumuz

İbrahim Surav Tv9 İzmir'e Gündemi Değerlendirdi Ödemiş Ticaret Odası Başkanı İbrahim Surav Ödemiş'in ve Ödemiş Ticaret...

İbrahim Surav Tv9 İzmir'e Gündemi Değerlendirdi

Ödemiş Ticaret Odası Başkanı İbrahim Surav Ödemiş'in ve Ödemiş Ticaret Odasının gündemine dair birçok konuyu Tv9 İzmir haber spikeri Büşra Üçler Dinç'e anlattı. Başkan Surav şunları söyledi:

Öncelikle ziyaretiniz için Tv9 İzmir ve Küçükmenderes Gazetesi'ne teşekkür ediyorum. Ticaret Odası olarak Ödemiş için var gücümüzle çalışıyoruz. Ben ve arkadaşlarım ekonomik olarak zorlu bir süreçten geçtiğimiz şu günlerde hem esnaflarımızın sorunlarını çözme adına hem de Ödemişimize katkı sağlamak adına sürekli arayış içerisindeyiz. Evet bir ekonomik durgunluk var ancak inanıyorum ki bunların hepsi yakın zamanda atlatılacaktır. Çünkü biz çok güçlü bir devletiz.

 

TOGG bizim gururumuz

Biliyorsunuz yakın zamanda yerli otomobilimiz olan TOGG'dan bir tane de biz aldık oda olarak. Beş tane ortaktan bir tanesi TOBB olarak bizim de üyesi olduğumuz Odalar Birliği olarak ortaklardan bir tanesiyiz. TOGG'un şu anda Ödemiş'te tanıtımını sağlamaya çalışıyoruz. Ticaret Odası'na bir tane TOGG'u aldık, kazandırdık. Onunla ilgili üyelerimize tanıtım yapmaya çalışıyoruz. Çok da memnunuz. Tamamen teknolojik bir alet. Gurur duyuyoruz.

Aracın şarj olabilmesi için şu anda kendimize ait bir ünite buluşturduk. Ama ileriki günlerde Trugo

adı altında yeni üniteler için Shell ile anlaşıldığı konusunda bize bilgi geldi. Ödemiş'te elektrikli cihazı olan, aracı olan kişilerin şarj problemi çok kısa vadede çözüleceğini düşünüyorum.

 

Organize Sanayide önceliğimiz istihdam

Organize sanayi bölgemizde şu anda dokuz parselimiz kaldı bizim elimizde. Taleplerimiz var, değerlendirdiğimiz talepler var. Şu anda kendi fabrikasını bitiren arkadaşlarımız var. Mevcutta çalışan, ruhsatlandırma işlemlerini bitiren arkadaşlarımız var. Tahsis yapılanlar var. Onlar da hızlı bir şekilde yatırımlarını yapıyorlar.

Güney çevre yolumuz yapılıyor. İnşallah bu yolumuz ile birlikte mevcut yolumuzda tamamlandığında organize sanayi bölgesine ulaşımla ilgili bir problem de kalmayacak. Şu anda zaten problem yok ama Ödemiş'in içinden değil de Ödemiş'in çevre yolundan organize sanayi bölgesine ulaşım sağlandığında inşallah organize sanayi bölgesinin faaliyetleri buradaki istihdamı arttıracak.

İstihdam konusunda zaten bizim taleplerimiz var. Mutlaka başvuran yatırımcıya çalıştıracağı insan sayısını öncelikle soruyoruz. Kaç kişiyi çalıştıracaksınız? Burada yapacak olduğu işle beraber bizim tabii önceliğimiz istihdam.

 

 

 

 

Ticaret Odasının misyonlarından bir tanesi de bölgeye katma değer katmak

Bu bölgenin katma değeri çok yüksek. Bölgenin değeri olan ürünlerin tescillenmesi de çok önemli. En son biz nohut mayalı ekmek üzerinde bu tescili gerçekleştirdik. Coğrafi işaretimizi aldık. Bundan öncesinde de yine Ticaret Odasındaki benim de meclis başkanlığı yaptığım dönemde daha önceki yönetici arkadaşlarımızla çalışmalarımızda başka ürünlere de coğrafi işaret almıştık. Bunlar mesela Çekişte Zeytinyağı, Ödemiş köfte, Bozdağ Kestane Şekeri, Ödemiş İpeği…  Buna benzer ürünlerle ilgili altı tane tescilimiz mevcut. Biz bu konuda da kendimizle gurur duyuyoruz. Çünkü İzmir'de alınan toplam tescilin yirmili sayılarda olduğunu duyuyoruz coğrafi işaret anlamında. Bunun altı tanesi Ödemiş Ticaret Odasına ait.

 

YÖREX yöresel ürünler fuarında olacağız

Şimdi yöresel ürünlerimizi, bölgemizin ürettiği katma değeri yüksek ürünleri 2-5 Kasım'da

Antalya'da düzenlenen YÖREX fuarında tanıtacağız. Bizim misyonlarımızın içinde yine fuarlar var. Fuarlarda üyelerimizin ürünlerini, üyelerimizin ürettiği ürünleri veya onların kataloglarını biz o fuarlara taşımaya çalışıyoruz, tanıtmaya çalışıyoruz. İnşallah bakalım hayırlısıyla iyi geçeceğini düşünüyoruz.

 

Üyelerimiz krediye ulaşmakta sıkıntı yaşıyorlar

Tabii ki şu anda üyelerimizin krediye ulaşılabilmesiyle ilgili sıkıntıları var. Hayvancılık konusunda bu biraz daha rahat. Şu an hayvancılıkla uğraşan veya tarımla uğraşan insanların krediye ulaşabilme konusunda biraz daha bizim ticaretle uğraşan insanlara göre bir rahatlığı var. Üyelerimizin krediye ulaşılabilmeyle ilgili sıkıntılarını yine buradan gerekli mercilere bildiriyoruz. Defaatle takipçisi oluyoruz. İnşallah bakalım ülkemiz şu ekonomik sıkıntıları atlattıktan sonra krediye ulaşılabilme veya büyüme ve istihdam yaratmayla ilgili hedefleri gerçekleştiririz diye düşünüyorum.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme