TMMOB’un İnciraltı’ndaki turizm merkezinin yürütmesini durdurma talebiyle açtığı dava reddedildi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İnciraltı’nda inşa edilmek üzere bir turizm merkezinin imar planını hazırlamıştı....

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İnciraltı'nda inşa edilmek üzere bir turizm merkezinin imar planını hazırlamıştı. Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği(TMMOB) Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi ise yürütmeyi durdurma amacıyla dava açmıştı.

AKP İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, TMMOB'un talebinin İzmir Bölge İdare Mahkemesi 3. İdari Dava Dairesi tarafından reddedildiğini duyurdu. Konu hakkındaki açıklamasında Kaya, 'Kamuoyunun da yakından takip ettiği üzere, İzmir'imizin önemli bir değeri olan İnciraltı, sağlık ve termal turizm temalı, yüksek kat olmaksızın, kente devasa bir yeşil alan kazandırılarak planlanmıştır. TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi'nin, Tarım ve Orman Bakanlığımıza açtığı davada, İzmir 6. İdare Mahkemesi yürütmenin durdurulması istemini reddetti. Bu karara itiraz eden odanın talebi, İzmir Bölge İdare Mahkemesi'nin 3. İdari Dava Dairesi tarafından da reddedildi. İnciraltı planları ile kazanan İzmir olacak.' dedi.

Kamuoyunun da yakından takip ettiği üzere, İzmir'imizin önemli bir değeri olan İnciraltı, sağlık ve termal turizm temalı, yüksek kat olmaksızın, kente devasa bir yeşil alan kazandırılarak planlanmıştır.

TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi'nin, Tarım ve Orman…

— Mahmut Atilla Kaya (@MAtillaKaya) August 30, 2023

Haber merkezi

Bakmadan Geçme