TİREYE ÜÇÜNCÜ KÜTÜPHANE TİRE BELEDİYESİNDEN İBN-İ MELEK İNTERAKTİF ARAŞTIRMA KÜTÜPHANESİ HİZMETTE

Tireli öğrenciler için internet dershanesi hizmeti sunan ve ilçe halk kütüphanesine modern bir tesis yapanTire Belediyesi...

Tireli öğrenciler için internet dershanesi hizmeti sunan ve ilçe halk kütüphanesine modern bir tesis yapanTire Belediyesi bir süredir hazırlıkları devam eden İbn-i Melek İnteraktif Araştırma Kütüphanesi'ni de sade bir törenle hizmete açtı.

Tarihi el yazması eserlerin yer aldığı Necip Paşa Kütüphanesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı İlçe Halk Kütüphanesi'nden sonra Tire Belediyesi tarafından Tire'ye bir yeni kütüphane daha kazandırıldı. 'İbn-i Melek İnteraktif Araştırma Kütüphanesi' adıyla kurulan kütüphane, Tire 4 Eylül Stadyumu'nun alt köşesinde yer alan ve yakın zamana kadar Şehir Sineması olarak kullanılan Belediyeye ait binada hizmete başladı.

'TİRE ÜÇÜNCÜ KÜTÜPHANESİNE KAVUŞTU'

Belediye yöneticileri, siyasi isimler ve Tireli yazarların katıldığı açılış töreni öncesinde katılımcılara kokteyl verildi. Törende kısa bir konuşma yapan Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, '1893 yılında Necip Paşa isminde bir zat ilçemize gelip, ilçemize güzel bir kütüphane yapmıştır. Günümüze kadar gelen ve halen de aktif olarak çalışan Necip Paşa Kütüphanesi, sahip olduğu 2 bin 600 el yazması eserle alanında Türkiye'nin 2. önemli kütüphanesidir. İlçemizde bir de Belediyemizin de yeni yerinin yapımında tüm imkanlarının seferber ettiği ve yeni bir bina inşa ettiği, Atatürk Parkı içindeki Halk kütüphanemiz var. Bugün burada açılışını yapacağımız Belediyemize ait ilçemizin 3. kütüphanesi ile ilçemiz çok güzel bir bilgi merkezine kavuşmuş olacak.' dedi.

Konuşmanın ardından, kütüphaneye kitap bağışı yapan isimler için hazırlatılan 'teşekkür belgeleri' Belediye Başkanı Tayfur Çiçek tarafından takdim edildi. Başkan Çiçek ve konuklar hep birlikte açılış kurdelesini kesti.

10 KATEGORİDE TOPLAM 13 BİN 500 ESER

Toplam 13 bin 500 eserin yer aldığı Tire'nin yeni kütüphanesinde, eserler 10 farklı kategoride bir araya getirildi. Bu kategoriler, 'Tarih, Coğrafya-Biyoloji', 'Edebiyat', 'Din', 'Sanat', 'Dil ve Dil Bilimi', 'Genel Konular', 'Teknoloji', 'Doğa Bilimleri ve Matematik', 'Toplumsal Bilimler' ve 'Felsefe ve Psikoloji' olarak belirlendi.  Tire'nin yeni kütüphanesinde toplam 4 personel Tireli okuma ve araştırma tutkunlarına hizmet verecek. Kütüphane, hafta içi her gün mesai saatleri içinde açık olacak.

İSTEYEN KİTAP BAĞIŞI YAPABİLECEK

Kütüphanede üyelik sistemi ile çalışılacak. Dışarı kitap verilmeyecek. İsteyen vatandaşlar, kütüphanede bulunan internet bağlantısına sahip 6 bilgisayar aracılığı ile 'interaktif kitap hizmeti' de alabilecek. PDF formatında kitaplardan faydalanabilecek. Belgesel izleyebilecek. Araştırma yapabilecek ve istediği alanda çıktı alabilecek. Ayrıca kütüphaneye kitap bağışlamak isteyen vatandaşlar, kitap bağışlayarak kütüphanenin daha da büyümesine katkı sunabilecek.

Nihat Çakıroğlu

Bakmadan Geçme