Tire'ye şanslı kura

Pazartesi günü gerçekleştirilen kura çekimi sonucunda 2018-19 sezonundaki rakipleri belli olan Tire 1922, yeni sezonda 3.Lig...

Pazartesi günü gerçekleştirilen kura çekimi sonucunda 2018-19 sezonundaki rakipleri belli olan Tire 1922, yeni sezonda 3.Lig 1.Grup'ta mücadele edecek. Mersin İdman Yurdu'nun ekonomik nedenlerden dolayı 3.Lig'e alınmayıp direkt Bölgesel Amatör Lig'e düşürülmesi nedeniyle 17 takımlık gruba düşen kırmızı beyazlıların işi, diğer iki gruba bakıldığında bir nebze daha kolay görünüyor.

Tire 1922'nin ve tüm rakiplerinin kısa analizlerini siz okuyucularımız için yaptık;

Tire 1922: 3.Lig'de yer aldığı tüm sezonlarda iddiasını ortaya koyan kırmızı beyazlılar, bu yaz döneminde de hareketli günler geçiriyor. Geçtiğimiz sezonun yarısında açılan yeni stadında bu kez tüm yılı geçirecek olan Tire 1922'nin hedefinde yine 2.Lig var.

Artvin Hopaspor: Yıllarca 2.Lig'de mücadele eden mor beyazlılar, uzun süredir amatör kümelerde yer alsa da geçtiğimiz sezon şanssızlığını kırmayı başardı. İlk sezonlarında lige adapte olmaya çalışacaklardır.

Batman Petrolspor: Yeni stadyumunun heyecanını yaşayan kırmızı beyazlılar da bir dönem 2.Lig'de bulunsa da çok uzun bir süredir 3.Lig'de ve genellikle orta sıralarda yer alıyor. Bu sezon için ise hedeflerini zirve olarak çizdiler.

Büyükçekmece Tepecikspor: Yakın zaman önce 2.Lig'in gediklisi olan yeşil beyazlılar, geçtiğimiz sezona kötü başlayıp iyi bitirmişti. Bu sezon da en az play off hedefindeler.

Düzyurtspor: Adını Hekimoğlu Trabzon FK olarak değiştiren takım, kura çekimine Düzyurtspor ismi ile girdi. Yönetimi ve renkleri de değişen kulüp, pek çok iddialı transfer gerçekleştirdi. Şampiyonluk adaylarından.

Erbaaspor: Son iki yıldır 3.Lig'deler. İlk sezonlarında play off yapsalar da geçen sene orta sıralarda idare ettiler. Bu yıl da iddiaları yok.

Ergene Velimeşespor: Geçtiğimiz sezon Tire 1922 ile aynı gruptalardı ve en çok berabere kalan takım unvanını paylaşıyorlardı. Tekirdağ ilinin tek profesyonel temsilcisi. Yıllar önce amatörde başlattıkları örnek yapılandırma, 3.Lig'e yükselmelerini sağladı. Yine kümede kalmaya oynayacaklardır.

Erzin Belediyespor: Turuncu beyazlılar, her yıl kümede kalmayı başarıyorlar. Bu sezon da hedef stressiz bir yıl geçirmek.

Gebzespor: Yıllar süren profesyonel lig hasretini bitiren mor beyazlılar, Ödemişli Ziya İnday başta olmak üzere pek çok transfer yaptı. İddiaları var.

Karaköprü Belediyespor: Profesyonel ilk sezonunda kümede kalmayı başaran Şanlıurfa temsilcisi, bu yıl da lige tutunmak istiyor.

Kocaeli Birlikspor: Daha önce Kocaelispor ile birleşmesi gündeme gelen Körfez FK, sonra adını değiştirmişti. Geçtiğimiz sezon gençlerle mücadele ettikleri 2.Lig'e veda ettiler. Bu yıl da parlak geçmeyecek.

Kozan Belediyespor: Adana temsilcisi, ligin gediklilerinden olmayı başardı. Orta-alt sıralarda yer alıyorlar ve bu yıl da bu durum değişmeyecek gibi görünüyor.

Nazilli Belediyespor: 2.Lig'den gelen siyah beyazlılarda pek çok futbolcu takımdan ayrıldı ve alacaklarını tahsil etme peşindeler. Yine de iddialı bir kadro kurup zirveye oynamayı hedefliyorlar.

Nevşehirspor: Kulüp yönetiminin belediyeye devredilip takımın Nevşehir Belediyespor olarak yoluna devam etmesi bekleniyor. Play Off Finali'nde Ödemişspor'u son dakika golüyle geçerek uzun yıllardır olan hasretlerini dindirdiler. Bu yıl öncelikli amaç, ligde sağlam bir yer edinebilmek.

Silivrispor: 3.Lig'de her zaman zirve mücadelesi veren kırmızı lacivertliler, geçtiğimiz sezon 2.Lig'den haftalar öncesinden düşmüştü.  Geri dönmeyi istiyorlar.

Şile Yıldızspor: Bölgesel Amatör Lig'den geldiler. Son yıllardaki atakları ile dikkat çekiyorlar. Tam bir kapalı kutu.

Yomraspor: Ligde istikrar yakaladılar ve yine orta-alt sıralarda yer alacaklardır.

 

Haber: Özcan ÇETİN

Bakmadan Geçme