TİREYE BİR ANNE-ÇOCUK MERKEZİ DAHA

Tire Belediyesi&rsquonin, Kaymakamlık, Milli Eğitim Bakanlığı ve UNİCEF´le yaptığı iş birliği ve imzalanan protokolle hizmete sunulan...

Tire Belediyesi'nin, Kaymakamlık, Milli Eğitim Bakanlığı ve UNİCEF´le yaptığı iş birliği ve imzalanan protokolle hizmete sunulan Tire Belediyesi Anne ve Çocuk Geliştirme Merkezi'nin yoğun ilgi görmesinin ardından ilçede yeni bir anne çocuk merkezi daha faaliyete geçecek.

Aynı zamanda bir AB projesi olan merkezin yoğun ilgi görmesi ve artan talepleri göz ardı etmeyen Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek'in girişimleri ile 2. Anne-Çocuk Merkezi bugün saat 10.00'da açılacak. Başkan Çiçek'in talimatıyla kısa zamanda yapılan çalışmalarla hazır hale getirilen mülkiyeti Tire Belediyesi'ne ait eski sağlık meslek lisesinin bulunduğu bina bundan böyle '2. Anne-Çocuk Merkezi' olarak hizmet verecek. Tire Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ortak projesi olan 2.Anne-Çocuk Merkezi'nde 3-6 yaş arası çocuklar eğitim görecek.

Dar gelirli ailelerin çalışırken çocuklarını bırakacak yerleri olmadığı için Anne-Çocuk Merkezi açtıklarını ifade eden Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, 'Ailelerin iki seçeneği vardı, ya işe gitmeyecekler ya da çocuklarını kreşlere yönlendireceklerdi. Bu ikisi de dar gelirli aileler için bir seçenek olmaktan çok öteye geçiyordu. Sarıca Yusuf Bölgesi, Suratlı Mevkiinde hizmet vermeye başlayan ilk merkezimiz çok yoğun ilgi gördü.

Ailelerimizden gelen yoğun talepler ve ilk merkezimizin bu talepleri karşılayamaması nedeniyle Halk Eğitim Merkezi ile protokol yaparak 2. Merkezimizi açmaya karar verdik. İlçemiz Türkocağı Caddesi üzerinde bulunan mülkiyeti belediyemize ait eski sağlık lisesinin bulunduğu binayı kendi ustalarımız ve işçilerimizle eğitim görmeye uygun hale getirdik. En iyi yatırım insana yapılan yatırımdır bu yüzden Anne-Çocuk merkezlerimize ayrı bir önem veriyorum. Semtin emekçi ailelerinin çocukları okul öncesi eğitimlerini burada alacaklar' dedi.

Şazenuş Keskin

Bakmadan Geçme