TİRENİN YENİ ANNE-ÇOCUK GELİŞTİRME MERKEZİ HİZMETE GİRDİ

Tire Belediyesi ilçenin ikinci &lsquoAnne-Çocuk Geliştirme Merkezi&rsquoni dün törenle hizmete sundu. Tire Belediyesi 2013 yılının Kasım...

Tire Belediyesi ilçenin ikinci 'Anne-Çocuk Geliştirme Merkezi'ni dün törenle hizmete sundu.

Tire Belediyesi 2013 yılının Kasım ayında, Kaymakamlık, Milli Eğitim Bakanlığı ve UNİCEF´le iş birliği ile Avrupa Birliği Projesi olarak hizmete sunduğu Anne ve Çocuk Geliştirme Merkezi'nin büyük ilgi görmesinin ardından gelen talebi değerlendiren Tire Belediyesi, Halk Eğitimi Merkezi işbirliğiyle ikinci merkezi açtı.

3-6 yaş arası çocukların eğitim göreceği merkezin açılış törenine Tire Kaymakamı Mehmet Demirezer, Tire Belediye Başkan Yardımcısı Mengü Önler, Jandarma Komutanı Yzb. Emre Davutoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Fatih Kiremitçi, Tire Halk Eğitim Müdürü Turhan Eke ile çok sayıda öğrenci velisi ve davetli katıldı.

Tire Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Turhan Eke yaptığı konuşmada, '9 derslik ve 2 idari odanın da bulunduğu bu binada zamanla okul öncesi öğrencilerinin yanı sıra özel eğitim öğrencileri ve yetişkinlere yönelik de eğitim faaliyetlerimiz devam edecek' dedi. Tire Belediye Başkan Yardımcısı Mengü Önler de 'Daha çok çocuğumuzun eğitim alabilmesi için Belediyemiz Halk Eğitim Merkezimizle birlikte bu güzel çalışmaya imza attık. Amacımız çocuklarımızın bilgiye, ilime açık; özgüvenli ve özgür bireyler olarak yetişmesini sağlamaktır. Bu projeye destek olan ve katkıda bulunan herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum' diye konuştu.

Törende son konuşmayı yapan Tire Kaymakamı Mehmet Demirezer, okula başlamak için 7 yaşın çok geç olduğunu dile getirerek, 'Bizim anlayışımız, her şey çocuklarımıza daha güzel bir gelecek kurmak için çalışmaktır. Bu ailelerimiz için de böyledir. Bu amaç doğrultusunda elimizden gelen tüm imkanları kullanarak planlamalar yapmalıyız. Bu konuda belediyemiz ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüz ile birlikte güzel bir çalışmaya imza attık. İnşallah başka çalışmalarımız da devam edecek. Bu güzel çalışma için Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek Beyefendi'ye, Halk Eğitim Merkezi'nin değerli yöneticilerine ve emeği geçen tüm çalışanlara teşekkür ediyor saygılar sunuyorum.' dedi.

Konuşmaların ardından Engelliler Ritim Grubu ile Tire Belediyesi Anne ve Çocuk Geliştirme Merkezi'nde, Kadın Danışma Merkezi kreşinde ve Halk Eğitimi Merkezi'nde eğitim gören minikler gösterilerini sundu.

Nihat Çakıroğlu

 

Bakmadan Geçme