Tire’de Yaz Kuran Kursları’nda Son Tören

Tire Müftülüğü, 2023 Yaz Kuran Kursları’nın sona erdiğini, görkemli bir törenle duyurdu. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın ülke...

Tire Müftülüğü, 2023 Yaz Kuran Kursları'nın sona erdiğini, görkemli bir törenle duyurdu. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın ülke genelinde düzenlediği Yaz Kuran Kursları, Tire'de 98 farklı merkezde 130 öğretici ile 22 yaş altı toplam 2407 öğrencinin katılımıyla gerçekleşti. 03 Temmuz – 11 Ağustos tarihleri arasında toplam 6 hafta süren bu kurs boyunca öğrenciler, Kuran-ı Kerim, İbadet, İtikat, Siyer, Ahlak gibi konuların yanı sıra sosyal ve kültürel etkinliklerde eğitim aldı.

Öğrencilerin moralini yükseltmek, motivasyonlarını artırmak ve sosyal-kültürel gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla, Futbol, Dart, Bocce ve Mangala gibi çeşitli spor turnuvaları düzenlendi. Bu turnuvalarda başarılı olan takımlar çeşitli ödüllerle ödüllendirildi.

11 Ağustos tarihinde sona eren Yaz Kuran Kursları'nın kapanışı, Tire Paşa Camii'nde gerçekleşen görkemli bir törenle kutlandı. Törene, Tire Müftüsü Abdullah Kır, Müftülük Şube Müdürü Fatih Dinçer ve birçok davetli katıldı. Tören sırasında, kurslarda dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Öğrenciler, Kuran-ı Kerim okuma ve ilahi söyleme etkinlikleriyle programa renk kattı. Katılımcılara pilav ve tavuk ikram edildi. Ayrıca Yaz Kuran Kursu öğrencileri, dualı bir temsili ok atışı gösterisi sunarak etkinliği zenginleştirdi.

Programa yaklaşık bin davetli katıldı. İlçe Müftüsü Abdullah Kır, törende yaptığı konuşmada Yaz Kuran Kursları'nın önemine vurgu yaparak, kurslara katılan öğrencileri ve ailelerini tebrik etti. Futbol turnuvasının şampiyonu ise Küçükkemerdere Yaz Kuran Kursu öğrencileri oldu ve şampiyonluk kupasını İlçe Müftüsü Abdullah Kır'dan aldılar.

Küçükmenderes

Bakmadan Geçme