TİREDE TARİHİ YAPILAR AYAĞA KALKACAK

Başkan Çiçek&rsquotan Vali Toprak&rsquoa özel teşekkür  Haber Merkezi – İzmir Valiliği&rsquonin ilçedeki tarihi Kutu Han ve...

Başkan Çiçek'tan Vali Toprak'a özel teşekkür

 Haber Merkezi – İzmir Valiliği'nin ilçedeki tarihi Kutu Han ve Kapalı Çarşı'nın restorasyonu için 8 milyon 300 bin lira ödenek ayırdığını belirten Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, Vali Mustafa Toprak'a gösterdiği hassasiyet için teşekkür etti.

Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, Vali Toprak'ın kısa süre önce gerçekleştirdiği Tire ziyaretinde tarihi yapıları görme fırsatı yakaladığını ifade ederek, 'Sayın Vali, Tire'deki tarihi zenginliği görünce oldukça şaşırdı. 'Başımı nereye çevirsem tarihi eser görüyorum'  dedi. Kendisinden destek istedik. Hazırladığımız projeler çerçevesinde Kutu Han ve Kapalı Çarşı'nın restorasyonu için Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın da desteği ile yüklü bir kaynak ayrıldı. Vali Toprak'a gösterdiği hassasiyet için Tireliler adına teşekkür ederim' dedi.

'TARİHİ DOKU AYAĞA KALKIYOR'

Her iki tarihi yapının da yapım ihalelerine Nisan ayı içinde çıkılacağını kaydeden Başkan Çiçek, 'Özel mülk statüsünde olan bazı tarihi yapıların sahipleriyle uzun uğraşlar sonucu protokoller imzaladık. Diğer belediyelere örnek olabilecek bir modeli hayata geçirdik. Bedesten, Yalınayak Hamamı, Kutu Han, Narin ve Kaziroğlu camilerinin ihaleleri yapıldı.

Balım Sultan Türbesi ile tarihi Havra'nın projelerini hazırlıyoruz. En kısa sürede yapım ihalesine çıkacağız. Tarihin her döneminde uygarlıkların beşiği olmayı başarmış ilçemizdeki tarihi dokuyu tekrar ayağa kaldıracağız' diye konuştu.

Bakmadan Geçme