Tire'de müthiş sergi

Tire Halk Eğitimi Merkezi ve Tire Belediyesi Kadın Dayanışma Merkezi'nin birlikte organize ettiği 1 İğne 1000...

Tire Halk Eğitimi Merkezi ve Tire Belediyesi Kadın Dayanışma Merkezi'nin birlikte organize ettiği 1 İğne 1000 Emek Sergisi'nin açılışı, Tire Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven'in eşi Ceylan Tanrıseven'in de katılımlarıyla Gülcüoğlu Konakları'nın bahçesinde gerçekleştirildi. Halk Eğitimi Merkezi ve Kadın Danışma Merkezi kursiyerlerinin işlediği, büyük el emeği göz nuru büyük emekler verilerek hazırlanmış yüzlerce sanat eserinin sergilendiği organizasyon büyük beğeni topladı.

Açılışta bir konuşma yapan Ceylan Tanrıseven şunları kaydetti: 'El emeği göz nuru bu eserler, doğudan batıya tamamen bizim kültürümüzü yansıtan ve bunun sonraki nesillere aktarılmasında büyük önemi olan unsurlardır. Bu sanat, aynı zamanda ruhu yücelten bir eğitimin parçasıdır. İnsanoğlu, sabırla aklını ve gözü ile gönlünü birleştirerek ilmek ilmek işler. İbn-i Sina'nın dediği gibi 'Bilim ve sanat takdir edilmedikçe bir yerden bir yere göç eder.' Biz de kültürümüzü sanatımızla el birliğiyle sımsıkı tutacağız ki medeniyetimizi gelecek nesillere taşıyabilelim'

Tire Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Turhan Eke, verimli bir sezonu geride bıraktıklarını, tüm öğretmenlerin ve kursiyerlerin çok özverili bir şekilde çalıştıklarını ve birbirinden güzel çalışmalara imza attıklarını belirtti. Eke, desteklerinden dolayı Tire Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven ve eşi Ceylan Tanrıseven'e teşekkür etti.

Haber: Turgay KONURALP

Bakmadan Geçme