Tire’de İlköğretim Haftası Coşkuyla Kutlandı

Programın açılışında, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Duygu Çevirgen Uzun, Atatürk Anıtı’na Milli Eğitim Müdürlüğü çelengini...

Programın açılışında, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Duygu Çevirgen Uzun, Atatürk Anıtı'na Milli Eğitim Müdürlüğü çelengini sunarak Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Cumhuriyet Meydanı'ndaki çelenk sunma programı sona erdikten sonra, Rasih Kirazoğlu İlkokulu bahçesinde devam eden etkinliğe geçildi.

Programa katılan Tire Kaymakamı Vural Karagül ve Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran, okul kapısında çiçeklerle karşılandı.

Programın sunuculuğunu üstlenen Rasih Kirazoğlu İlkokulu Öğretmeni Cennet Kuru, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan etkinliği yönlendirdi. İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Duygu Çevirgen Uzun, günün anlam ve önemini vurgulayan bir konuşma yaparak, 'İlköğretim Haftası, vatan, millet, bayrak meselesi demektir. Eğitim, bir milletin bağımsızlık ve var olma meselesidir. İnancımız tamdır ki içinde bulunduğumuz sorunlar ancak eğitimle çözülebilir ve ülkemiz, eğitimle aydınlık ve mutlu yarınlara kavuşabilir' dedi.

Müdür Uzun ayrıca, ilçede 1085 idareci ve öğretmen ile 15.148 öğrencinin ders başı yaptığını belirtti. Okullarda gerekli güvenlik önlemlerinin alındığını ve yaz tatili döneminde bakanlık ve yerel desteklerle okulların tadilat ve onarımlarının tamamlandığını vurguladı. Öğrencilere eksiksiz ders kitapları sağlandığını da ekledi ve eğitim yatırımlarının devam edeceğini ifade etti.

Açılış konuşmalarının ardından öğrenciler, şiirlerini okudular. Ardından, Türk Bayrakları ile harika bir gösteri sunan okulun halk oyunları ekibi, Zeybek Gösterisi ile izleyicileri büyüledi. Programın finalinde, öğrencilerin balonlu gösterisi ile davetlilerden büyük alkış aldı.


MUSTAFA UYSAL / YENİ TİRE

Bakmadan Geçme