Tire’de Gazeteciler ve Basın Bayramı Buluşması

Kahvaltı etkinliği, Derekahve Sosyal Tesislerinde düzenlendi ve etkinliğe yerel ve ulusal gazetelerin temsilcileri katıldı. Başkan Duran,...

Kahvaltı etkinliği, Derekahve Sosyal Tesislerinde düzenlendi ve etkinliğe yerel ve ulusal gazetelerin temsilcileri katıldı. Başkan Duran, burada yaptığı konuşmada 24 Temmuz 1908 tarihinin Türk basın tarihinde önemli bir dönüm noktası olduğunu vurguladı. Bu tarihte sansürün kaldırılarak ifade özgürlüğünün sağlandığını belirtti.

Başkan Duran, belediye faaliyetleri hakkında da bilgi vererek, göreve geldikleri dönemden bu yana birçok proje gerçekleştirdiklerini ve bunları basın mensuplarıyla paylaştıklarını dile getirdi. Ayrıca, belediyenin devlet kurumlarına olan borçları olmadığını vurgulayarak, ekibiyle birlikte borçları ciddi oranda azalttıklarını ve hizmetlerine devam ettiklerini ve görev süresinin bir buçuk yılının pandemi ve ekonomik krizlerle geçtiğini belirterek, bu zorlukları aşmayı başardıklarını ifade etti. 88 mahallede çalışmalarının devam ettiğini ve yeni kaynaklar yaratarak hizmetlerine devam ettiklerini söyledi.


2019 yılında göreve gelir gelmez öncelikli olarak israfın önüne geçtiklerini ve idari-mali disiplinle çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Başkan Duran, insan odaklı hizmet anlayışı ve şeffaf belediyecilikle hizmetlerine devam edeceklerini sözlerine ekledi. Ayrıca, basın mensuplarına gösterdikleri çaba ve hizmetler için teşekkür ederek, çalışmalarında başarılar diledi.

Etkinliğin anısına, Basın Mensuplarına hediye takdim eden Başkan Duran, gazetecilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.


Mustafa UYSAL /YENİTİRE

Bakmadan Geçme