Tire’de çaldı, Kula’da yakalandı

Tire ve Urla ilçelerinde evden hırsızlık olayına karıştığı şüphesiyle aranan bir araç, Manisa’nın Kula ilçesinde emniyet güçlerinin...

Tire ve Urla ilçelerinde evden hırsızlık olayına karıştığı şüphesiyle aranan bir araç, Manisa'nın Kula ilçesinde emniyet güçlerinin düzenlediği operasyonla yakalandı. Araç içerisinde yakalanan dördü kadın altı kişiden biri, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilirken diğer beş kişi ise alınan ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

İzmir'in Tire ve Urla ilçelerinde evden hırsızlık olayına karıştığı şüphesiyle başlatılan çalışmalar sonucu İzmir'den Manisa'nın Kula ilçesi istikametine gittiği tespit edilen bir araç için Kula İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri de harekete geçti. Şüpheli 07 BIL 49 plakalı otomobilin Salihli ilçesinden çıkıp Kula istikametine geldiğini tespit eden ekipler, İzmir-Ankara D300 karayolunda önlem aldı. Kavşaklara yerleşen ekipler, şüpheli araç ilçe sınırlarına girdiğinde yakalamak için operasyon başlattı.

Önlerini polis kesti

Polislerin dur ihtarına uymayan şüpheli araç, Uşak istikametine seyir halindeyken Orhan Acar Kavşağı'nda ekip araçları ile yolu kapatan polislere takıldı. Kısa bir kovalamacanın ardından durdurulan araçta dördü kadın altı kişi kıskıvrak yakalandı. Yakalanan E.S., N.K., E.Ç., P.D., G.Y. ve U.Z., işlemler için İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Sekiz dosyadan 11 yıl 10 ay ceza

Öte yandan İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde işlemleri tamamlanan altı kişiden U.Z. isimli kadının altısı hırsızlık olmak üzere toplam sekiz dosyadan kesinleşmiş hapis cezasının bulunduğu tespit edildi. Urla ve Tire'deki hırsızlık olaylarının da şüphelisi olduğu tespit edilen U.Z., mahkemeye sevk edildi. Kula Adliyesi'nde hakim karşısına çıkan U.Z., 11 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılarak Salihli Kapalı Cezaevi'ne gönderildi. Diğer beş kişi ise alınan ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Şüpheli şahıslara maske cezası

Şüpheli olarak yakalanan otomobil içerisinde sosyal mesafe ve maske kuralına uymadığı tespit edilen şahıslara idari para cezası da uygulandı. Altı şahsın hiçbirinde maske olmaması üzerine tutanak tanzim eden emniyet güçleri, altı kişiye toplamda 5400 TL idari para cezası da uyguladı.

Onur Karagöz

Bakmadan Geçme