Tire Süt Kooperatifi en güvenilir markalar arasında

Türkiye çapında bir marka olan Tire Süt Kooperatifi, ürün çeşitliliğini artırıp büyümeye devam ediyor. Geçtiğimiz yıl...

Türkiye çapında bir marka olan Tire Süt Kooperatifi, ürün çeşitliliğini artırıp büyümeye devam ediyor. Geçtiğimiz yıl bölgenin en modern et işleme tesisini hayata geçiren kooperatif, T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan 'Güvenilir Gıda Üretimi Ödülü' aldı.

Tire Süt Kooperatifi, birbiri ardına hayata geçirdiği projelerle Türkiye çapında en güvenilir markalardan biri haline geldi. Kooperatif, ürün çeşitliliğini geliştirip hızla büyümeye devam ediyor. Kaliteli ve katkısız ürünleri ile tüketicinin aradığı markaların başında gelen kooperatif, geçtiğimiz yıl bölgesinin en modern et işleme tesisini de faaliyete geçirerek et üretim kapasitesini iki katına çıkardı.

Ürün yelpazesi genişliyor

Ortaklarından topladığı sütü üç kademeli şekilde kontrolden geçirip kaliteye göre fiyatlama yapan Tire Süt Kooperatifi, 2006 yılından bu yana soğuk zincir uygulamasını da başarıyla sürdürüyor. Et ürünlerinin üretiminde ise sadece ortaklarının yetiştirdiği sağlıklı ve yerli hayvanlar kullanılıyor. Veteriner hekimlerin sağlık kontrolünden geçen hayvanlar, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin resmi kesimhanesinde kesilmeden önce ikinci sağlık kontrolünden daha geçiriliyor. Kooperatifin özel soğuk havalı aracıyla taşınan etler, hijyen ve belge kontrolleri yapılmadan et üretim tesisine asla alınmıyor.

Tesisleri göz kamaştırıyor

2008 yılında Tarım ve Orman Bakanlığı desteği ile kurduğu süt tesisini daha sonra kendi öz kaynakları ile büyüterek kapasitesini tam sekiz katına çıkaran Tire Süt Kooperatifi, geçtiğimiz yıl da bölgenin en modern et işleme tesisini hayata geçirdi. T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan 'Güvenilir Gıda Üretimi Ödülü' alan tek kooperatif olan Tire Süt Kooperatifi, ürün yelpazesine pastörize süt ve yoğurt ile birlikte ayran, tereyağı, peynir çeşitleri, Tire şiş köfte, sucuk, kavurma, döner, sosis, Tire şiş sucuk, sucuk döner ve pastırmayı da ekledi.

Üretim modelinden taviz yok

Dünyada örnek model seçildiklerinin altını çizen Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük, 'Üreticiyi korumadan, tüketiciyi koruyamayız. Tarımdaki yapısal sorunlarının çözümü için konuya sosyo-ekonomik açıdan bakarak öncelikle kooperatifleşmeyi geliştirmeliyiz' diye konuştu.

Kaliteli ürünün kaliteli hammaddeden sağlandığını belirten Başkan Mahmut Eskiyörük, 'Artan talebi karşılayabilmek için yeni projeler geliştirmekteyiz. Kontrollü, güvenli ve sağlıklı üretim modelinden asla taviz vermeyeceğiz. Tüketicinin bize güvenine layık olmak için yatırım ve projelerimizi aralıksız sürdürüyoruz' dedi.

Özcan Çetin

Bakmadan Geçme