Tire İncir ve Ceviz Festivali'nde muhteşem final

Tire Belediyesi tarafından düzenlenen Tire İncir ve Ceviz Festivali, ikinci gününde de rengarenk bir programla tamamlandı. İncir ve ceviz yarışması, festivale damgasını vurdu. 

Tire Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel İncir ve Ceviz Festivali, Alay Parkı'nda iki gün süren etkinliklerle kutlandı. Festivalin ikinci gününde, Tireli Ozan Talip Çınar konseriyle başlayan etkinlikler, yarışmalar, karambol turnuvası ve Celal Geçgin konseri ile devam etti.
Sabah saatlerinde Alay Parkı'nda yoğun bir katılımla başlayan festivalde, Ozan Talip Çınar en güzel türküleri Tireliler için söyledi. Sahnede harika bir performans sergileyen Tireli Ozan, izleyenlerden büyük alkış aldı.
Konserin ardından Tire Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu ve Ödemiş İlkkurşun Efeleri Anma Yaşatma Derneği Başkanı Orhan Canbakefe'nin dans gösterisi, beğeni topladı.

FESTİVALE YARIŞMALAR DAMGA VURDU
Festival kapsamında düzenlenen yarışmalar, hem yarışmacılara hem de ziyaretçilere unutulmaz anlar yaşattı. En iyi kuru incir, en iyi yaş incir, en iyi ceviz ve incirli cevizli tatlılar jüriye sunuldu.
Üreticilerin birbirinden lezzetli ürünleriyle katıldığı yarışmalarda, uzman jüri üyeleri titizlikle değerlendirme yaptı. Yarışmalar, festivalin coşkusunu artırırken, ziyaretçilere de yöresel lezzetleri tatma fırsatı sundu.
İncirli cevizli tatlılar yarışmasında birincilik ödülü Azime Yanık'a verilirken, Reyhan Çetin ikinci, İlker Uzunoğlu ise üçüncü oldu. En iyi yaş incir kategorisinde ise birinci Tuncay Yenilmez olurken, Tuncay Oral ikinci ve Ayşegül Örnek üçüncü sırayı aldı. En iyi kuru incir yarışmasında Petek Arslan birinciliği kazanırken, Ferhat Çakır ikinci, Tuncay Oral üçüncü oldu. Ceviz yarışmasında ise birinciliği Mehmet Kerman elde etti; Halil İbrahim Balcı ikinci, Derya Balcı ise üçüncü sırada yer aldı.
Yarışmanın kazananlarına ödülleri Başkan Okuroğlu ve başkan yardımcıları tarafından verildi.

KARAMBOL TURNUVASINDA TAKIMLAR YARIŞTI
Öte yandan festivalin bir diğer önemli ayağı ise Tire kültürünün önemli öğelerinden olan karambol oyunu oldu. Alay Parkı içerisindeki karambol sahasında düzenlenen turnuvada karşı karşıya gelen karambol tutkunları, çekişmeli maçlar ortaya koydu. Turnuva sonunda kazanan sporculara ödüllerini takdim eden Başkan Okuroğlu, “Karambol oyunu Tiremizin kültürünün önemli bir parçası ve biz Tire Belediyesi olarak bu kültürümüzün kaybolmasına izin vermeyeceğiz. Derneğimizle birlikte geliştireceğimiz projelerle karambol oyununu yaşatıp, yaygınlaştıracağız ve gelecek nesillere taşıyacağız.” Dedi.

CELAL GEÇGİN KONSERİ, MEST ETTİ
2 gün süren festivalin finalinde ise Tire'nin güçlü sesi Celal Geçgin ve orkestrası sahne aldı. Tireli müzisyen, sahnedeki performansı ve söylediği şarkılarla Tirelilerin beğenisini topladı.

Bakmadan Geçme