TİRE 1922 HÜKMEN GALİBİYETLE BİTİRDİ

ŞEKERSPOR SAHAYA ÇIKMADI! Spor Toto 3. Lig 1. Grup&rsquota son hafta maçları dün oynandı. Tire 1922&rsquonin...

ŞEKERSPOR SAHAYA ÇIKMADI!

Spor Toto 3. Lig 1. Grup'ta son hafta maçları dün oynandı. Tire 1922'nin rakibi Şekerspor ilçeye gelmeyince kırmızı-beyazlılar sezonu çift kale maç ile kapattı. Sezona hükmen galibiyetle başlayan Tire 1922, hükmen galibiyetle bitirecek.

Spor Toto 3. Lig 1. Grup'ta, haftalar önce küme düşmesi kesinleşen Şekerspor, Tire 1922 karşılaşmasına gelmedi. Hakemler, Hüseyin Yıldırım, Mehmet Kağan Bingül ve Yakup Yılmaz karşılaşmadan 1 saat öncesine kadar Tire 4 Eylül Stadyumu'nda kurallar gereği Şekerspor'un esame listesini bekledi. Yasal sürenin ardından Şekerspor'un karşılaşmaya çıkmayacağı tutanak haline getirildi. Maç saatine kadar soyunma odalarında bekleyen hakemler ve federasyon temsilcileri karşılaşmanın oynanmayacağını resmen Tire 1922'li yöneticilere bildirdi.

İLK SEZONU 7. SIRADA BİTİRECEK

Sahada rakibini bekleyen kırmızı beyazlı futbolcular ise sezonu Teknik Direktör İskender Eroğlu yönetimindeki ter idmanından sonra kendi aralarında oynadıkları çift kale maçla tamamladı. Küme düşen Şekerspor'un yöneticilerinin Tire 1922 karşılaşmasına çıkmak için büyük çaba harcadıkları ancak futbolcuları Tire'ye gelmeye ikna edemedikleri bildirildi.

Karşılaşma ile ilgili son kararı önümüzdeki günlerde Futbol Federasyonu verecek. Karşılaşmanın 3-0 Tire 1922'nin lehine tescil edilmesi bekleniyor. Tire 1922, Spor Toto 3. Lig'deki ilk maçını da Bozüyük ligden çekildiği için hükmen kazanmıştı. Tire, hafta içinde verilecek hükmen galibiyet kararının ardından ligi 54 puanla 7. sırada tamamlamış olacak.

SON BİLETİ ÇORUM KAPTI

Grupta son haftayı hükmen galip geçen ekipler, Batman Petrol ve Zonguldak Kömür olurken, play-off oynayacak dördüncü ekip dün oynanan maçlarla belli oldu. Play-off iddiasındaki Kızılcabölük evinde Gaziosmanpaşa'ya 2-1 yenilerek büyük şansı kaçırırken, haftaya beşinci sırada giren Çorum Belediyespor, 2 puan gerisindeki Bursa Nilüfer'le 1-1 berabere kalarak play-off biletini cebine koydu.

Şampiyon olup 2. Lig'e terfi eden Tuzlaspor deplasmanda Kırıkhan ile 2-2 berabere kaldı. İkinci sıradaki Darıca Gençlerbirliği evinde Ankara Adliye'yle 1-1 berabere kaldı. Dördüncü sıradaki İstanbulspor da son hafta mücadelesinde Niğde Belediyespor'u 5-0'la geçti. Manavgat da evinde Çatalca'ya tek golle yenilerek sezonu bitirdi.

34 haftalık lig maratonu sonucunda Tuzlaspor liderlik koltuğunda 2. Lig'e yükselirken, Darıca Gençlerbirliği, Zonguldak Kömürspor, İstanbulspor ve Çorum Belediyespor 2. Lig için play-off maçı oynayacak. Ligden çekilen Bozüyükspor, Trabzon Akçaabat FK ile Şekerspor sezonu 16. sırada tamamlayarak Bölgesel Amatör Lig'e düştü.

Başar Uçar

Bakmadan Geçme