TIP

Bir Tıp Bayramı'nı geride bırakırken canım ilçem Ödemiş'im çok güzel bir etkinliğe imza attı. Böylesi etkinliklerin...

Bir Tıp Bayramı'nı geride bırakırken canım ilçem Ödemiş'im çok güzel bir etkinliğe imza attı. Böylesi etkinliklerin çok fazla olmasını bu konuları da gündem yapanların sayısının artmasını diliyorum. Ödemiş'te altı doktorumuz, sanatçı yönlerini de konuşturarak resim ve fotoğraf sergisi açtı. Yüpiiiii diye mikrofonu alıp bağırmak istiyorum ama sevgili eşim, 'Artık Allah aşkına normal bir kadın ol' diye rica ediyor. Sevgili okurlarım, delidir ne yapsa yeridir diyerek beni kabullenmiş olmanıza müteşekkirim. Acaba biraz sizlerle dertleşebilir miyim ehem ehemmm…

Söylerken, yazarken çok eziklendiğim bir konu var. Nedir bacım anlat da rahatla der gibi olduğunuzu hissediyorum o yüzden rahatlıkla paylaşmak istedim. Şöyle ki; bir Müslüman ülke, diğer bir Müslüman ülkenin yanında yer almaz. Suudi Arabistan, kimseye Müslümanlığı bırakmaz ama Gazze'de, Filistin'deki binlerce Müslüman'ın mağdur olmasına kulaklarını tıkar, daha da ötesi İsrail ve Amerika ile dirsek teması sürer, özü ayrı sözü ayrı…

Oysaki bir Avrupalı Hıristiyan devlete herhangi bir şey olsa diğer bir Avrupalı Hıristiyan devlet onun yanındadır. Aaaa demeyin ne olur, aynen böyledir.

Arakan denilen yerde onlarca Müslüman katledildi de İran, Suudi Arabistan neredeydi?!

Lüksemburg kuralı gereği bir Hıristiyan devlet diğerini destekler. Peygamberimizi ağızlarından bırakmayan, şekil bakımından haza tam tekmil Müslüman görünüşüne sahip olanlar bir bakarsınız emperyalist güçlerle kanka olmuş, en büyük hainliği Müslüman kardeşine sunuyor. Eeee? Eesi şu dostlar, bugün İslam aleminin içler acısının en önemli müsebbibi, sebep olanı yine Müslümanların vurdum duymazlıkları ile kocaman bencillikleri çıkarlarıdır.

Görünüşte Allah Allah sesleri arkadan yallah fışfış mırıldanmaları ile gelinen nokta budur. Yani, kısacası samimiyetsiz ve bencil duygular, bir Müslüman'da olması gereken birliği beraberliği ve dürüstlüğü çok yazık ki silip süpürüyor. Oysaki aziz peygamberimizin künyesi El Emin Muhammed idi. Düşmanlarının bile kendisinin dürüstlüğüne güvendiği peygamberin ahlakı ile değil sakalı, saçı ile ilgilenirsek daha bir fırın ekmek yesek iflah olmayız. (Ödemiş'imin taban gevreği ile tulum peyniri belki faydalı olur, hahaha..)

İsrail, belli bölgelerde ezanı yasakladı. Dün İsrail'e hamasatle, öfke dili ile bağırıp çağıranlar bugün sus pus olmuş durumdadır. 2010 yılında Mavi Marmara olayında 9 vatandaşımız rahmetli oldu. Bu vatandaşlarımızın vefatının arka planındaki en önemli sorumlu yanlış politika güden kavgacı dil kullanan, bugün müstakbel halife olarak görülen zat-ı şahanedir. O günden bugüne kavga çatışma söylemleri ne yazık ki hep var. O günkü hükümet ile bugünkü hükümet yine aynı fakat değişen tek şey, o gün İsrail'e kafa tutanlar, Mavi Marmara vakasında vatandaşlarının ölümüne dolaylı olarak sebep olanlar bugün o davayı kapattı, İsrail Devleti'nden özür diledi. Hiç sıkılmadan hak, helallik dilemeden millete şu açıklama yapıldı: 'Yahu, bana mı sordunuz giderken?' Size sorulmadıysa kime soruldu muhterem pederimiz, pek kıymetli müstakbel halifemiz? O gün başka bugün başka konuşuyorsunuz, sizin bu kavgacı ortamı geren konuşmalarınız nice dostlukları bozdu, hatta yuvalar yıkıldı. Efendi baba, şu aralar referandumda evet oyları fazla çıksın diye yurtdışında bir tiyatro çeviriyorsunuz. Yılmaz Özdil, 'Kehanet' adlı yazısıyla bu tiyatronun iç yüzünü anlatıyor. Mazlumları oynuyorsunuz da siz yıllar önce rahmetli Denktaş'ın ülkemizde miting yapmasına neden izin vermediniz? 2008 yılında anayasaya bir madde koydunuz. Yurtdışında miting gösteri yasağına dair… O günkü kankanız da bugün Feto dediğiniz can düşmanınız Fethullah Gülen idi. Birlikte bu maddeyi anayasaya monte ettiniz. Hesap döndü! Merhum Erbakan yattığı yerde fır dönüyor. İyi saatte olsunlar haber verdi.

Elbette ki emperyalist güçlerin ülkeme tutumunu beğenmiyorum, kimse mağdur olmasın; lakin bu durumu körükleyen ve milleti yine sokaklara döken siz değil misiniz zat-ı şahane muhterem efendi baba? Müslümanlar birlik içinde olsun, samimi ve dürüst olunsun. Kul hakkından korkulsun. Kavga çatışma dili son bulsun. Birrr, ikiii, üççç tıpppppp… Sonra ne mi olur, bana söylemek düşmez ama uğruna her şeyi göze aldığınız halifelik hayal olur…Tarih ibretlerle dolu!

Bakmadan Geçme