TİCARET ODASI VE KOSGEB İŞBİRLİĞİYLE GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ SÜRÜYOR

 Ödemiş Ticaret Odası ve KOSGEB İzmir Güney Hizmet Merkezi Müdürlüğü tarafından imzalanan protokol sonrası ikinci kez...

 Ödemiş Ticaret Odası ve KOSGEB İzmir Güney Hizmet Merkezi Müdürlüğü tarafından imzalanan protokol sonrası ikinci kez düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi, 30 başarılı katılımcı ile son buldu.

70 saat üzerinden iki hafta boyunca devam eden Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri çerçevesinde girişimci adaylarına pazar araştırması, iş fikri geliştirme, üretim yönetim ve finansal yapı, atölye çalışmaları, iş planı eğitimleri verildi. 18 yaşını doldurmuş, emekli olmayan, okuma-yazma bilen herkesin başvurduğu bu program Küçük Menderes havzasında iş sahası yaratma olanağına sahip olup, kişilerin kendi işini kurmalarını hedefliyor. Başarılı olan kursiyerlere iş yerlerini açmaları halinde 30 bin TL'ye kadar hibe ve 70 bin TL'ye kadar iki sene ödemesiz iki sene sonra 3'er ay taksitle geri ödemeli kredi sağlıyor.

Ödemiş Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Kasım Sevin, 'Ülkemizin en büyük sıkıntılarından biri olan işsizliğin ve bölge istihdamının sağlanması açısından önemli bir yere sahip olan girişimcilik desteği gerek genç nüfus, gerekse kadınlarımız için büyük önem arz etmektedir, Ödemiş Ticaret Odası olarak yaptığımız bu çalışmanın karşılığını şimdiden aldık, ilk kursumuzdan mezun olan 5 kişi kendi işinin patronu oldu' dedi. 

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme