Ticaret Bakanlığı’ndan ceza yağmuru

Bakanlık bu sabah yaptığı yazılı açıklamada, '' Güvensiz ürünlerin oluşturabileceği riskleri önleyerek tüketicilerin sağlık ve güvenliğinin...

Bakanlık bu sabah yaptığı yazılı açıklamada, '' Güvensiz ürünlerin oluşturabileceği riskleri önleyerek tüketicilerin sağlık ve güvenliğinin korunması Bakanlığımızın birinci önceliği olup, 'güvensiz ürüne sıfır tolerans' ilkesiyle hareket edilmektedir.

Toplam 4.1 milyon TL ceza

Bakanlık; 'Ürün kontrolleri, risk analizleri çerçevesinde hazırlanan aylık denetim planları, tüketici şikyetleri ve diğer bildirimler doğrultusunda gerçekleştirilmektedir. Bu çerçevede, 2023 yılı temmuz ayı itibari ile toplam 940 parti ürün denetlenmiştir. Ürünleri güvensiz bulunan üretici ve ithalatçılara toplam 4.1 milyon lira idari para cezası uygulanmıştır.'' ifadelerine yer verdi.

Okullar açılmadan denetim yapılacak

Bakanlık ayrıca 2023-2024 eğitim öğretim yılı başlamadan okul ve kırtasiye ürünlerine yönelik denetimler gerçekleştirileceğini belirterek, ''çocuklarımızın sağlık ve güvenliğini riske atabilecek ürünlere gerekli idari yaptırımlar uygulanacaktır.'' ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme